Έχει κυκλοφορήσει βίντεο από τη στιγμή που μη επανδρωμένο όχημα καταγράφεται να πλήττει τουρκικών συμφερόντων πλοίο σε λιμάνι στην Οδησσό.
«Η Ρωσία στοχεύει ουκρανικές υποδομές σε απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Κιέβου, όπως πετρελαιοφόρα στη Μαύρη Θάλασσα», μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.
Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ της Οδησσού και το χτύπημά του ενόχλησε τόσο πολύ την Άγκυρα που μέχρι και το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση.
Έχει τη σημασία του πως το γεγονός αυτό έλαβε χώρα την ίδια μέρα που είχαν τετ α τετ οι ηγέτες Τουρκίας-Ρωσίας στο Τουρκμενιστάν.
Το drone φέρεται να ήταν ρωσικό, κάτι που εξάλλου παραδέχονται και ρωσικά μέσα:
The moment of Russian kamikaze drone strike on a Turkish cargo ship at Ukraine’s Odesa Port. https://t.co/pkXypMmiMF pic.twitter.com/haqshYUHLu
— Clash Report (@clashreport) December 12, 2025
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου









