αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα πιθανόν να μην τις δει όλες ευνοϊκά, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ο Ουσακόφ είπε πως η Ρωσία, αργά ή γρήγορα, θα συζητήσει με τις ΗΠΑ για το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την Ουκρανία.
Σε βίντεο που ανήρτησε ένας Ρώσος δημοσιογράφος σχετικά με τον υπαινιγμό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πιθανή διενέργεια δημοψηφίσματος για τις εδαφικές παραχωρήσεις, ο Ουσακόφ απάντησε σήμερα ότι ολόκληρη η περιοχή του Ντονμπάς ανήκει στη Ρωσία.
Το καθεστώς του Ντονμπάς, το οποίο περιλαμβάνει τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, έχει αναχθεί σε βασικό εμπόδιο στις συνομιλίες για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία.
Την Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο έχει συμφωνήσει σε βασικά σημεία ενός μεταπολεμικού σχεδίου ανοικοδόμησης στις συνομιλίες με τον γαμπρό του προέδρου Τραμπ, τον Τζάρεντ Κούσνερ, και με άλλους ανώτερους αξιωματούχους.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι προχωράει η εργασία πάνω σε ένα “οικονομικού περιεχομένου έγγραφο” και ότι η Ουκρανία είναι “πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αμερικανική πλευρά”.
Ο Ουσακόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι Ευρωπαίοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια “ενεργή συνεδρία καταιγισμού ιδεών” το Σαββατοκύριακο και ότι το Κρεμλίνο πρέπει να δει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
«Αν όχι με διαπραγματεύσεις, τότε με στρατιωτικά μέσα, αυτή η περιοχή θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όλα τα άλλα θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από αυτό», φέρεται να είπε ο Ουσακόφ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δέκα ερωτοαπαντήσεις σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης στα social media για τους ανηλίκους
- Πτώσεις δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους στη Θεσσαλονίκη
- Τραμπ: Δασμοί 50% σε όποιον δίνει όπλα στο Ιράν – Δεν θα υπάρξει εμπλουτισμός ουρανίου
- Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα
- Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι κρατούν το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά την εκεχειρία
- «Μπλόκο» στα social media για τους κάτω των 15 ετών και στο βάθος σύνδεση με την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα!
- ΟΗΕ: Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εργάζεται για έναν μηχανισμό ασφαλούς διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
- «Παταγώδης αποτυχία»: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Νετανιάχου λόγω Ιράν
- Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»
- Το Κρεμλίνο χαιρέτησε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν









