Θετική κρίνεται η ανταπόκριση του ΟΑΣΘ στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού κατά την προσωρινή παύση λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης, που απαιτήθηκε για τα δοκιμαστικά δρομολόγια της επέκτασης προς Καλαμαριά.
Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Κίνησης του ΟΑΣΘ, η νεοσύστατη λεωφορειακή γραμμή Μ1, που χάραξε τη διαδρομή της πάνω στον άξονα του μετρό, σήκωσε με επιτυχία το μεγαλύτερο βάρος των μετακινήσεων, καλύπτοντας σε σημαντικό βαθμό τις καθημερινές ανάγκες των επιβατών.
Συγκεκριμένα, η αξιοπιστία της Μ1 ήταν υψηλή και ειδικότερα, εμφάνιζε κάλυψη 97,4% τις καθημερινές, 97,68% τα Σάββατα και 99,28% τις Κυριακές, «ποσοστά που αποτυπώνουν μια σχεδόν αδιάλειπτη λειτουργία», όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός. Επιπλέον, σε όλες τις γραμμές του ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκαν 30,08% περισσότερα δρομολόγια σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024, με τη συνολική αξιοπιστία να αγγίζει το 93%. Οι στόχοι αυτοί, σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, επιτεύχθηκαν καθώς, καθημερινά, οι εργαζόμενοι ήταν αυξημένοι κατά πενήντα άτομα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης του ΟΑΣΘ για προσωρινή αναστολή των αδειών και των ρεπό τους.
Τονίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης αναφέρει ότι ο Οργανισμός (διοίκηση και εργαζόμενοι) ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμά του. Όπως υπογραμμίζει, η γραμμή Μ1 πέτυχε ποσοστά εκτέλεσης δρομολογίων, που «άγγιξαν» σχεδόν το 100%, επίδοση ιδιαίτερα υψηλή για αστικό φορέα συγκοινωνιών. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εργαζομένους, σημειώνοντας ότι συνέβαλαν με αφοσίωση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία, σύμφωνα με τον Όρμπαν
- Πότε θα πουν στην Δύση την αλήθεια για την Ρωσία; Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η αναβάθμιση των τριών βασικών οδικών αξόνων που οδηγούν προς Πανόραμα και Χορτιάτη
- «myNAFTILIAlive» Οι ναυτικοί μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους για 8 επιπλέον διαδικασίες
- Ο… «θίασος» των Στάρμερ, Μακρόν, Μερτς και Ζελένσκι συναντήθηκε στο Λονδίνο για το ουκρανικό
- Τι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης για το υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα έρχεται από τις ΗΠΑ
- Βυθισμένο πλοίο αναψυχής με επιγραφές στα ελληνικά του 1ου μ.Χ. αι. βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
- Με τον Τραμπ για τη Γάζα θα συναντηθεί λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ο Νετανιάχου
- Χρυσές Σφαιρές 2026: Η λίστα με όλες τις υποψηφιότητες – Τα βραβεία που διεκδικεί η “Bugonia” του Λάνθιμου
- Αποχώρησαν από την πίστα του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες









