Υπάρχουν οδικά ταξίδια, και μετά υπάρχει και αυτό: ένα τμήμα 240 χιλιομέτρων τέλειας ευθείας εθνικής οδού που διασχίζει μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης. Αυτή η διαδρομή που βρίσκεται στην ανατολική Σαουδική Αραβία, κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως ο μακρύτερος ευθύς δρόμος στον κόσμο. Διέρχεται από το Ρουμπ’ αλ Χάλι, γνωστό και ως «Κενή Συνοικία», μια απέραντη, απόκοσμη έρημο που εκτείνεται σε μεγάλο μέρος της Αραβικής Χερσονήσου.
Δεν υπάρχουν στροφές – μόνο αδιάκοπη άσφαλτος που διασχίζει χιλιόμετρα μαλακής άμμου και ανοιχτού ουρανού. Είναι μια σουρεαλιστική οδηγική εμπειρία σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Σαουδικής Αραβίας – χωρίς εκτροπές, απλώς ένας δρόμος που αρνείται να στρίψει.
Αρχικά κατασκευασμένος για τον Βασιλιά Φαχντ, τον πέμπτο βασιλιά του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ο Αυτοκινητόδρομος 10 δεν προοριζόταν πάντα για δημόσιες βόλτες. Ήταν ένας ιδιωτικός δρόμος που συνέδεε στρατηγικές περιοχές σε όλο το βασίλειο. Σήμερα, είναι αγαπημένος για οδηγούς φορτηγών, για όσους αναζητούν συγκινήσεις και για περιστασιακούς περιπλανώμενους που αγαπούν το Instagram και κυνηγούν την τέλεια φωτογραφία ηλιοβασιλέματος στην έρημο.
Ο αυτοκινητόδρομος 10, μήκους 1.480 χιλιομέτρων, ξεκινά από το Αντ Νταρμπ στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας και εκτείνεται μέχρι το συνοριακό πέρασμα Αλ-Μπάθα με τα ΗΑΕ. Αλλά το πραγματικό αστέρι της παράστασης είναι το τμήμα ρεκόρ μεταξύ Χαράντ και Αλ-Μπάθα – μια αδιάκοπη γραμμή 240 χιλιομέτρων που διασχίζει την άγρια έρημο.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χανιά: Αποκλεισμένο το αεροδόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης” από μπλόκο αγροκτηνοτρόφων
- Άρχισε το ταξίδι του για τη Μόσχα το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στηθεί έξω από το Κρεμλίνο, vid
- Λιβάνιος: «Σε διαβούλευση ο νέος Κώδικας της αυτοδιοίκησης τον Ιανουάριο του 2026»
- Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εισέβαλαν οι αγρότες – Ένταση με αστυνομικούς – Video
- Τα Χριστούγεννα της «νέας κανονικότητας» στην Ευρώπη – Video
- Ναυάγιο αλλοδαπών νοτίως της Κρήτης: Αγνοούνται 15 άτομα
- Αυτό που έκαναν οι Κινέζοι δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ στην Ελλάδα, vid
- Ιράν: Ξεκίνησε η δίκη πολίτη διπλής υπηκοότητας που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Γραβιέρα Νάξου: Ψηφίστηκε το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2026, σύμφωνα με το Taste Atlas
- Επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομία – Αναποδογύρισαν περιπολικό – Κλιμακώνονται τα μπλόκα, vid









