Η διεθνιστική Δύση βλέπει την Ρωσία να κερδίζει όλο και περισσότερη υποστήριξη και στο καυτό θέμα της Ουκρανίας και όχι μόνο. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, για τις ενέργειες της Ρωσίας και των ΗΠΑ σχετικά με την πιθανή ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία.
Επίσης ευχαρίστησε επίσης τον Μόντι για την πρόσκληση που τον κάλεσε στην Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη για χρυσοφόρες συμφωνίες.
«Αγαπητέ πρωθυπουργέ, αγαπητοί φίλοι, καταρχάς, σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και για το χθεσινό πολύ καλό βράδυ», δήλωσε ο Πούτιν, αναφέρει το Sputnik.
Ο ηγέτης του Κρεμλίνου επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία και η Ινδία έχουν βαθιά ριζωμένες σχέσεις.
Ο Ναρέντρα Μόντι, με τη σειρά του, δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που συναντήθηκε με τον Πούτιν, σημειώνοντας ότι η συνάντηση είναι ένα σημαντικό γεγονός για αυτόν.
Οι δηλώσεις του Μόντι, σύμφωνα με το ρωσικό μέσο:
- Η Ινδία υποστηρίζει την ταχεία εγκαθίδρυση ειρήνης στην Ουκρανία, η οποία είναι απαραίτητη για την κοινή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
- Η Ινδία και η Ρωσία ανταλλάσσουν τακτικά απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, γεγονός που υποδηλώνει βαθιά εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών.
- Ο ρόλος του Πούτιν από το 2000 μαρτυρά την προνοητικότητα της ηγεσίας του, όπως αποδεικνύεται από την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας.
- Ο Μόντι εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση με τον Πούτιν θα δώσει ώθηση στην οικονομική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας
«Είθε η συνάντησή μας να δώσει νέα ώθηση στην οικονομική μας συνεργασία. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη σημερινή μας συνάντηση και αναμένουμε θετικά αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μόντι.
«Βλέπουμε πολλά αποτελέσματα και συμφωνίες από την ετήσια σύνοδο κορυφής μας και είμαι βέβαιος ότι η σύνοδος κορυφής θα στεφθεί με επιτυχία. Η τρέχουσα επίσκεψή σας έχει πραγματικά ιστορική σημασία. Ακριβώς πριν από 25 χρόνια, επισκεφτήκατε την Ινδία για πρώτη φορά ως πρόεδρος της Ρωσίας και θέσατε τα θεμέλια για την στρατηγική μας συνεργασία», φέρεται να συμπλήρωσε ο Ινδός ηγέτης.
Οι δηλώσεις του Πούτιν, σύμφωνα πάντα με το Sputnik:
- Η Ρωσία και η Ινδία έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση των σχέσεών τους και οι ευκαιρίες συνεργασίας συνεχίζουν να επεκτείνονται.
- Ρωσία και Ινδία αναπτύσσουν νέους τομείς συνεργασίας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας
- Οι σχέσεις Ρωσίας και Ινδίας χαρακτηρίζονται από βαθιά αμοιβαία εμπιστοσύνη
- Η Μόσχα και το Νέο Δελχί διατηρούν αξιόπιστη συνεργασία στον αμυντικό τομέα.
Οι διεθνιστές παρακολουθούν την Ρωσία να γίνεται παντού ευπρόσδεκτη χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για να το εμποδίσουν.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε από το μπαλκόνι 2ου ορόφου
- Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο – Όλες οι αλλαγές
- Βιολάντα-Τρίκαλα: Τι δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ για τη φονική έκρηξη
- Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Η πλειοψηφία των Αμερικανών τάσσεται υπέρ των απελάσεων
- Με… ενθουσιασμό είδε ο Μερτς σόου κινεζικών ανθρωποειδών, vid
- Εκλογές προκηρύχθηκαν στη Δανία εν μέσω κρίσης στη Γροιλανδία
- Τέμπη: Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου
- Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Κυρανάκη για δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο – ΦΩΤΟ
- Αθήνα: Ανοικτός ξανά ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”
- Βουλευτικές εκλογές στις 24 Μαρτίου προκήρυξε η πρωθυπουργός της Δανίας, με την κρίση της Γροιλανδίας στο προσκήνιο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΘΗΝΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΒΟΑΚ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ









