Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε σήμερα ότι οι πρόσφατες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια που συνδέονται με την Ρωσία εντός της Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα είναι «πολύ τρομακτικές» και επηρεάζουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το εμπόριο στην περιοχή.
Ο Φιντάν, ο οποίος συζήτησε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες νωρίτερα, δήλωσε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά τις συναντήσεις που είχε ότι τα χώρες που βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα, όπως η Τουρκία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, εξετάζουν μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Νωρίτερα σήμερα, τουρκική διπλωματική πηγή τόνισε πως οι τρεις αυτές χώρες ζήτησαν σήμερα «να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο».
Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών «υπογράμμισαν ότι είναι αναγκαίο να διαφυλαχθεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο», είπε η πηγή αυτή.
Το θέμα δείχνει να είναι σημαντικό!
Θα ξεσπάσει ξαφνικά όλεθρος από την Μαύρη Θάλασσα;
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η νέα κρίση φέρνει ξανά σενάρια πρόωρων εκλογών
- Ο ιρανικός στρατός δηλώνει ότι στοχοθέτησε ισραηλινές αεροπορικές βάσεις
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι διέρρηξαν φορτηγό κι άρπαξαν εξοπλισμό αξίας 40.000 ευρώ
- Εύχονται να μην αρρωστήσουν: 1 στους 3 Αμερικανούς κάνει θυσίες για να καλύπτει δαπάνες περίθαλψης
- Χατζηδάκης: Το σενάριο των πρόωρων εκλογών δεν υφίσταται
- Εκρήξεις φέρονται να ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δημοσιογράφους
- Ιρανός αξιωματούχος για την αιτία του πολέμου: «Τα πυρηνικά ήταν πρόσχημα»
- Αυτή είναι η κυλιόμενη υπερ-σκάλα της Κίνας – Κόβει την ανάσα, Vid
- Ιταλική στρατιωτική βάση δέχθηκε επίθεση στην Αρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- «Πείραμα» με τίναγμα χιονιού από premium κινεζικό αυτοκίνητο στη Λευκορωσία… δεν πήγε και τόσο καλά! Vid









