Κυρανάκης: «Η Αθήνα δεν χωράει άλλους – Συζητάμε την απαγόρευση βαρέων οχημάτων 7-10 το πρωί στον Κηφισό»

Στο Action 24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα, αποκάλυψε πως υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις για την απαγόρευση βαρέων οχημάτων συγκεκριμένες ώρες το πρωί στον Κηφισό.

«Μετράμε ήδη με drones την ακριβή αποτύπωση του προβλήματος πόσα κυκλοφορούν και πόσο χώρο πιάνουν. Το πλεονέκτημα είναι τα λιγότερα οχήματα εκείνες τις ώρες στον Κηφισό και την Αττική οδό και το μειονέκτημα είναι ότι ακριβώς πριν και ακριβώς μετά θα δημιουργείται πάλι έμφραγμα κυκλοφοριακό.

Στον δήμο Αθηναίων το ωράριο τροφοδοσίας λέει 9:00 με 21:00. Είναι εύκολο να το κάνεις μέχρι τις 10 αν υπάρχει συνολική συνεργασία. Το δύσκολο είναι μετά τις 10 με πολλά οχήματα ταυτόχρονα.

Εγώ είμαι υπέρ του να το δοκιμάσουμε αλλά όταν ζητάς από επιχειρήσεις να έχουν υπάλληλο τα ξημερώματα, αυξάνουν το κόστος και πού θα το μετακυλήσουν; Στο ράφι. Είναι μια λύση αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο τι συνέπειες θα φέρει».

Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί