Τα νησιά Φερόε είναι περίτεχνα τοποθετημένα, ανάμεσα από την Νορβηγία και την Ισλανδία, καταμεσής του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Αποτελούνται από ένα παζλ 18 ηφαιστειακών νησιών και προσφέρουν τοπία εξωπραγματικής ομορφιάς.
Δεν είναι τυχαίο, ότι το όνομα των Νήσων Φερόε, Faroes, σημαίνει Νησιά των προβάτων. Ο αριθμός των ανθρώπων, που κατοικούν εκεί δεν ξεπερνάει τις 50.000, ενώ τα πρόβατα υπολογίζονται περίπου στις 70.000.
Το Tjørnuvík είναι γνωστό ως «η πόλη των χιλίων και ενός καταρρακτών». Η πόλη είναι φωλιασμένη σε μια απότομη κοιλάδα χωρίς κανέναν άλλο οικισμό. Υπάρχουν περίπου 30 σπίτια στην πόλη, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 70 κατοίκους. Λόγω της απομονωμένης τοποθεσίας και του πληθυσμού της, θεωρείται ένα από τα πιο μοναχικά μέρη στον κόσμο.
Στην κοιλάδα έχουν βρεθεί τάφοι Βίκινγκ, γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιοχή κατοικείται από τότε που οι πρώτοι Βίκινγκς ήρθαν στα νησιά. Για αυτόν τον λόγο, το Tjørnuvík είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά των Νήσων Φερόε.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η απομακρυσμένη τοποθεσία του Tjørnuvík καθιστά αυτό το μέρος ελκυστικό για τους τουρίστες. Η βόλτα στη μαύρη άμμο της παραλίας και το σέρφινγκ είναι δημοφιλείς δραστηριότητες.
Η πόλη έχει τη δική της εκκλησία. Λόγω του ύψους των γύρω βουνών, ο ουρανός μοιάζει σαν να κρέμεται πάνω από την πόλη τις περισσότερες μέρες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο, ο ήλιος δεν φτάνει πάνω από τα απόκρημνα βουνά.
Δείτε τις εξωπραγματικές ΦΩΤΟ ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ,ΕΔΩ και ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Βρετανοί σχεδιάζουν να στείλουν πολεμικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία της βάσης τους
- Κύπρος: Ζητούν από τους πολίτες να φτιάξουν “προληπτικό” σακίδιο έκτακτης ανάγκης
- “Όταν στην εργασία σου επιμένουν να φορέσεις…την περσινή στολή!” Ξεκαρδιστικό vid
- Αυτά είναι τα στοιχεία για την ανεργία στην «αυγή» του 2026
- Αυτά δήλωσε ο Δένδιας από την Κύπρο εν μέσω της κλιμάκωσης στην Μέση Ανατολή
- 24χρονος επιτέθηκε σε άνδρα σε λεωφορείο στη Γλυφάδα και τον τραυμάτισε με στιλό!
- Καταγράφηκαν ζημιές στην πυρηνική μονάδα της Νατάνζ στο Ιράν, σύμφωνα με τον ΙΑΕΑ
- Γκρεμίστηκε το «τείχος της μουντζούρας» δίπλα από την Καμάρα
- Πολλοί ταυτίστηκαν με το βίντεο! Τα ψώνια του σουπερμάρκετ…
- Στα τρένα υψηλής ταχύτητας της Κίνας σε υποδέχονται…ανθρωποειδή ρομπότ! ΒΙΝΤΕΟ








