Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πιθανόν να πέθαναν «εξαιτίας» του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19, αναφέροντας ως πιθανή αιτία μυοκαρδίτιδα ή καρδιακή φλεγμονή, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ των New York Times.
Το υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών, που περιλαμβάνει την FDA, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ έχει αλλάξει σημαντικά την κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια κατά της COVID, περιορίζοντας την πρόσβαση σ’ αυτά στους ανθρώπους ηλικίας από 65 ετών και πάνω, καθώς και σε αυτούς με υποκείμενες νόσους.
Ο Κένεντι έχει επίσης συνδέσει τα εμβόλια με τον αυτισμό και επιδιώκει να αναθεωρήσει την εμβολιαστική πολιτική της χώρας.
Το υπόμνημα, το οποίο έχει συντάξει ο κορυφαίος ιατρικός και επιστημονικός αξιωματούχος της FDA, ο Βινάι Πρασάντ, δεν αποκαλύπτει τις ηλικίες ούτε την κατάσταση της υγείας των παιδιών ούτε ποιών εταιρειών εμβόλια αφορά, αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πρασάντ χαρακτηρίζει το εύρημα «βαθιά αποκαλυπτικό» και ανακοινώνει σχέδια για ενίσχυση του ελέγχου των εμβολίων και τυχαίες έρευνες σε όλες τις υποομάδες.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-AP POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ και απειλεί να βυθίσει αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ
- Ο Αλ Πατσίνο αποχαιρετά τον συμπρωταγωνιστή του στον «Νονό», Ρόμπερτ Ντιβάλ: «Γεννημένος» ηθοποιός
- Απίστευτη ανακάλυψη στη Ρουμανία: Βρέθηκε βακτήριο ανθεκτικό στα σύγχρονα αντιβιοτικά σε αρχαία σπηλιά πάγου
- Νέα εποχή για τις ελληνικές βιβλιοθήκες – Πώς αναβαθμίζονται
- Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο
- Παπασταύρου για Chevron: «Με τις χθεσινές υπογραφές η Ελλάδα προχωράει με αυτοπεποίθηση»
- Κινείται το ανθρώπινο σώμα μετά θάνατον; Οι επιστήμονες απαντούν
- Αυξημένο ταμειακό πλεόνασμα παρουσίασε ο Προϋπολογισμός τον Ιανουάριο 2026
- Ηράκλειο: Σύλληψη 30χρονης για διάθεση και πώληση προϊόντων “μαϊμού”
- Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στον 57χρονο που παρενοχλούσε εν πτήσει επιβάτες και πλήρωμα
Κύρια Θέματα









