Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την Μπαλούκου, ωστόσο, χθες στη Βουλή η ίδια αποκάλεσε «λασπολογία, υπαινιγμούς, μισές αλήθειες και ψέματα» τις κατηγορίες αυτές και δήλωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τη δικαιοσύνη.
Η Μπαλούκου, η οποία διετέλεσε επίσης υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, είναι στενή σύμμαχος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος νωρίτερα φέτος εξασφάλισε την τέταρτη συνεχή θητεία του.
Το Ειδικό Δικαστήριο που είναι επιφορτισμένο με την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την απόφασή του, «δεδομένου ότι τέτοια μέτρα είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα».
Στις 31 Οκτωβρίου, η Ειδική Εισαγγελία, SPAK, δήλωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες στην Μπαλούκου για το ποινικό αδίκημα της παραβίασης της ισότητας των συμμετεχόντων σε διαγωνισμό ή σε δημόσιο πλειστηριασμό.
Οι κατηγορίες αφορούν την κατασκευή μιας σήραγγας μήκους 5,9 χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, με κόστος περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ.
Το κατηγορητήριο, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters, τονίζει ότι η Μπαλούκου, υπό την ιδιότητά της ως υπουργός Υποδομών, επηρέασε αθέμιτα την απόφαση υπέρ της εταιρείας που κέρδισε τον διαγωνισμό.
Το κατηγορητήριο αναφέρει επίσης ότι η Μπαλούκου ενήργησε με αυτό τον τρόπο σε συνεργασία με πέντε άλλα μέλη της επιτροπής που εξέδωσε την απόφαση.
Η Αλβανία στοχεύει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030, αλλά η ΕΕ απαιτεί από τη χώρα να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Δένδιας από το Μεσολόγγι: Αποτίουμε φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- «Εξοικονομώ»: 50 % περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα αναβάθμισης – αλλαγής συσκευών
- Έπος: Δείτε τι έκαναν δύο τύποι σε παγωμένη λίμνη της Ρωσίας…ΒΙΝΤΕΟ
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας
- Έφτιαξαν το πρώτο παγκόσμιο…”εικονικό τρένο” και το βίντεο έγινε viral
- Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο
- Επίθεση Κ. Τσουκαλά στον πρωθυπουργό για για προστασία της πρώτης κατοικίας και funds









