Προετοιμάζεται, όπως διαβάσατε νωρίτερα, η Αθήνα για την επίσκεψη-«αστραπή» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη χώρα μας, τη δεύτερη από το ξέσπασμα του πολέμου.
Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντήσει κατά σειρά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής πριν αναχωρήσει για τον… επόμενο ευρωπαϊκό του προορισμό.
Όσο για το τι ακριβώς θα συζητηθεί, λίγα έχουν δημοσιοποιηθεί. Αυτό που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ζελένσκι είναι πως Αθήνα και Κίεβο θα υπογράψουν την ενεργειακή συμφωνία για τον λεγόμενο «Κάθετο Διάδρομο».
Μέσω της Ελλάδας θα μεταφέρεται το –πανάκριβο– αμερικανικό LNG αέριο και θα καταλήγει στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανάρτηση του Ζελένσκι στο “Χ”:
«Διαμορφώνουμε επίσης μια συμφωνία με την Ελλάδα, στον τομέα της ενέργειας, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις επιλογές για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, τόσο για τον φετινό χειμώνα, όσο και στρατηγικά, μακροπρόθεσμα. Οι συμφωνίες με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, από τη Νορβηγία μέχρι την Ελλάδα, θα διασφαλίσουν τις εγγυήσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου στη χώρα μας. Ευχαριστώ όλους τους εταίρους που βοηθούν».
Αυτό που μεταδίδεται είναι πως ο Ζελένσκι, παραδοσιακά στις επισκέψεις του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θέτει το θέμα της αμυντικής ενίσχυσης της Ουκρανίας, κάτι που είναι άγνωστο αν θα πράξει πίσω από τις κλειστές πόρτες και αύριο ενώπιον Μητσοτάκη.
Θυμίζουμε πως η τελευταία επίσκεψη Ζελένσκι στην Ελλάδα έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2023.
Eurokinissi photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενο και τρίτο άτομο
- Μακρόν: «Πρέπει να χτίσουμε μία Νέα Τάξη» – Vid
- Άνδρας σε παραλία… ορμάει πάνω σε λευκό καρχαρία! Αυτός είναι ο λόγος, vid
- Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση καταρρέει
- Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα
- Το Κίεβο λέει πως η Ουκρανία αποτέλεσε στόχο σχεδόν 500 ρωσικών drones και πυραύλων
- Άκης Σκέρτσος: Τι μένει καθαρά στην τσέπη ενός νέου εργαζόμενου μετά τα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων
- Το Ιράν θα πρέπει “να συνάψει συμφωνία” με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΞ Ζαρίφ
- Στη φυλακή ο 54χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο μητέρας και αδελφής στου Ζωγράφου
- Σεξουαλική παρενόχληση παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες: Ο δήμαρχος του Παρισιού ανακοινώνει σχέδιο









