Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πρόκειται για «μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση για την προώθηση των αξιών της Δικαιοσύνης, του σεβασμού και της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, την οποία συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Πρωτοδικείο Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων».
Στην αίθουσα του Πρωτοδικείου Χανίων, η πρώτη εικονική δίκη αφορούσε σε υπόθεση εκβίασης, συκοφαντικής δυσφήμησης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ενώ η δεύτερη αφορούσε στα αδικήματα της ληστείας, της διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκου, της εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Οι μαθητές, στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την ανάληψη ρόλων όπως δικαστές, εισαγγελείς, συνήγοροι υπεράσπισης και ακροατήριο, βίωσαν με πρακτικό τρόπο τις αρχές της ισότητας, της δίκαιης δίκης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά προστατεύονται και από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συλλογική προσευχή στο Ιράν για να βρέξει μπροστά στην ξηρασία
- Ρωσίδα έβγαλε τον… μπαλτά κατά οδηγού ταξί για έναν απίστευτο λόγο, vid
- Ξεκάθαρος ο Μεντβέντεφ: Τι είπε για τις «πρώην αποικιακές δυνάμεις»
- Ένα τεράστιο διαστημικό «πιάτο» στα βάθη της Ρωσίας, vid
- Μεγάλο ρωσικό διυλιστήριο στον Βόλγα δέχθηκε επίθεση από drones του ουκρανονάτο
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη καθηγητή – γυμναστή για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του
- Πληθαίνουν διαρκώς τα ρομποτικά στρατιωτικά συστήματα των Ρώσων, vid
- Ζαχάροβα σε Δυτικούς: Σπέρνετε τον φόβο στους λαούς σας για να κρύψετε τα δικά σας εγκλήματα
- Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε πολίτες για “επενδύσεις” σε καζίνο – Πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ η λεία
- Ρωσική εταιρεία λανσάρει το πρώτο ρομπότ-αεροσυνοδό, vid









