Στην Ελλάδα υπήρχαν πολιτικοί και όχι μόνο, οι οποίοι έψεγαν την υποψηφιότητα του νυν Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
Αποκαλείτο «ακροδεξιός», «γραφικός» και πολλά άλλα, σε δημόσιες και μη συζητήσεις εντός και εκτός κυβέρνησης της ΝΔ.
Τώρα όμως που τα πράγματα άλλαξαν και οι ΗΠΑ του Τραμπ κλείνουν συμφωνίες με την Ελλάδα, ξαφνικά ο ηγέτης του Λευκού Οίκου έγινε «καλός και αξιοσέβαστος», αναφέρουν πολιτικά «πηγαδάκια».
Αρκετοί μάλιστα στην χώρα μας φέρονται να πανηγυρίζουν που ο Αμερικανός πρόεδρος «σώζει» δήθεν την Ελλάδα από την Ρωσία του Πούτιν, καθιστώντας την «ενεργειακό κόμβο». αναβαθμίζοντας την γεωπολιτική θέση της.
Μόνο που ο Τραμπ ανήκει στην ίδια ιδεολογικοπολιτική «κοιτίδα» με τον Πούτιν: Στην δεξιά τάξη πραγμάτων.
Σίγουρα είναι καλό για την Ελλάδα που αξιοποιεί τις συγκυρίες και προχωρά, αρκεί να μην κινηθεί μονοδιάστατα και απορρίψει άλλες συνεργασίες για χάρη της Ουάσινγκτον.
Πάντως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η Ελλάδα συνεργάζεται με την δεξιά τάξη πραγμάτων των ΗΠΑ και όχι με μια διεθνιστική κυβέρνηση της Καμάλα Χάρις, την οποία καταφανώς στήριζαν πριν τις αμερικανικές εκλογές πολλοί από αυτούς που τώρα πανηγυρίζουν με τον Τραμπ.
photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόσο διαρκεί το φυστικοβούτυρο και πώς να το αποθηκεύσετε σωστά
- Γενεύη: Ολοκληρώθηκαν για την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν
- Ο αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 “προκεχωρημένα φυλάκια” του Πακιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν
- Μακάβριο εύρημα στη Χαλκιδική: Εργάτες εντόπισαν βαλίτσα που περιείχε ανθρώπινα μέλη
- Έμμεσες συνομιλίες Ιράν και ΗΠΑ: Αυτά είναι τα νεότερα
- Χ.Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Δεν υπάρχει συγκέντρωση τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα
- Ο απεσταλμένος του Πούτιν φέρεται να είχε συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Γενεύη
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έξι σταθμοί του μετρό
- Βιέννη: Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στον 70ο διαγωνισμό της Eurovision – 500 πράκτορες ασφαλείας, χωρίς τσάντες το κοινό
- Χίλαρι Κλίντον: «Δεν θυμάμαι να συνάντησα ποτέ τον κύριο Έπσταϊν»









