Το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο δεσμεύεται ότι δεν θα ξαναπροβάλει το εν λόγω πρόγραμμα σε καμία από τις πλατφόρμες του, αλλά αρνείται να καταβάλει αποζημίωση.
Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε: «Οι δικηγόροι του BBC απάντησαν στην επιστολή της νομικής ομάδας του προέδρου Τραμπ που έλαβαν την Κυριακή».
Παράλληλα, τονίζεται πως και ο πρόεδρος του BBC «έστειλε ξεχωριστά προσωπική επιστολή στον Λευκό Οίκο, λέγοντας στον πρόεδρο Τραμπ ότι τόσο αυτός όσο και η εταιρεία λυπούνται για την επεξεργασία της ομιλίας του στις 6 Ιανουαρίου 2021, η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή.»
Στο επίμαχο ντοκιμαντέρ είχαν συνδεθεί δύο τμήματα της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά τρόπο που σχηματιζόταν η εντύπωση ότι παρακινούσε τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.
Στις αρχές της εβδομάδας, η νομική ομάδα του Τραμπ είχε ζητήσει από το BBC να ανακαλέσει την είδηση, να ζητήσει συγγνώμη και να αποζημιώσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως κατέληγε η τετρασέλιδη επιστολή, θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση πάνω από 1 δισεκ. δολάρια.
Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Αμερικανού προέδρου για το αν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση ή αν θα βάλει τέλος στην ιστορία αυτή, μετά τη «συγγνώμη» του BBC.
ΑΠΕΜΠΕ,του Ι.Καριπίδη – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κικίλιας: «Χτυπήθηκε πλοίο με ελληνική σημαία στη Μαύρη Θάλασσα – Μετέφερε πετρέλαιο»
- Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά από έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο
- ΑΑΔΕ: Νέος σχεδιασμός έως το 2029 με ψηφιακό μετασχηματισμό, αυστηρότερους ελέγχους και νέους στόχους εξυπηρέτησης
- Τραμπ: Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα να συνοδεύει πετρελαιοφόρα στο στενό του Ορμούζ
- Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι»
- O οίκος Moody’s επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα Baa3
- Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη – Το πρόγραμμα για όλο τον Μάρτιο
- Ο Τραμπ δίνει το ίδιο δώρο στους υπουργούς του: Η ΦΩΤΟ με τον Ρούμπιο που έγινε viral
- «Το Ιράν έχει ήδη ηττηθεί και θέλει συμφωνία», ισχυρίζεται τώρα ο Τραμπ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Κρατείται ο 23χρονος









