Λαβρόφ: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Ρούμπιο των ΗΠΑ όταν αυτό χρειαστεί

Για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αλλά και την πορεία των συνομιλιών στο Ουκρανικό μίλησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Υπάρχουν πολλά ερεθιστικά σημεία στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, που κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να απομακρύνουμε τα εμπόδια.

Με την άφιξη της νέας κυβέρνησης, έχουμε νιώσει την προθυμία της να επαναλάβει τον διάλογο. Είναι σε εξέλιξη, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι την άνοιξη πραγματοποιήθηκαν δύο γύροι διαβουλεύσεων, κατά τους οποίους επιτεύχθηκαν ορισμένες συμφωνίες για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των διπλωματικών αποστολών.

Όσο για το αν κρατάει επαφές με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:

«Επικοινωνούμε τηλεφωνικά και είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο όταν χρειαστεί»

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί