Ο ηγέτης του δεξιού κόμματος SPD, Τόμιο Οκαμούρα, εξελέγη σήμερα πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τσεχίας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αυτήν τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.
Το SPD κατέληξε την Τρίτη σε συμφωνία συνεργασίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης με το κόμμα ANO του φιλοτραμπικού δισεκατομμυριούχου Αντρέι Μπάμπις και το δεξιό κόμμα Voix των αυτοκινητιστών. Σε αντάλλαγμα για τη στήριξή του, το SPD εξασφάλισε τη θέση του προέδρου της Βουλής, το τρίτο υψηλότερο αξίωμα μετά από εκείνο του προέδρου και του πρωθυπουργού.
Ο 53χρονος Οκαμούρα διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα είναι «ένας αμερόληπτος πρόεδρος για όλους, είτε με ψήφισαν, είτε όχι».
«Θα εργαστούμε μαζί για το καλό της χώρας μας και των συμπολιτών μας», πρόσθεσε, χωρίς όπως φαίνεται να πείσει τους πολιτικούς αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου αδελφού του, του Χαγιάτο, που είναι βουλευτής με τους Χριστιανοδημοκράτες και χαρακτήρισε την εκλογή του «μεγάλη απειλή για την ασφάλεια» της Τσεχίας.
Η Δεξιά εδραιώνεται και στην Τσεχία.
Μένει να διαπιστωθεί αν εφαρμοστεί δεξιά πολιτική και στην πράξη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ChatGPT …”ανατινάζει” γάμους – Οι περίεργες συμβουλές που “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”
- Ηράκλειο: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια
- “Back to Basics” & “Homing”: Οι καταναλωτές πλέον “ψηφίζουν” σπίτι και όχι εξόδους για ψυχαγωγία
- M.Χαρακόπουλος: «Θα πρέπει να μας γίνει ένα μάθημα η “περιπέτεια” των ΕΛΤΑ»
- Τσεχία: Δεξιός και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου
- Η Κίνα εγκατέστησε φούρνο στον διαστημικό σταθμό – Δείτε βίντεο με τους αστροναύτες να κάνουν μπάρμπεκιου
- Ανήκει εις την Δύσιν η Ελλάδα! Η συνάντηση Μητσοτάκη για την ενέργεια
- Υπέρ της πρότασης να ανακηρυχθεί το 2026 έτος ενότητας των λαών της Ρωσίας ο Πούτιν
- Ανήκουστο! Άνδρας παρενόχλησε στη μέση του δρόμου την πρόεδρο του Μεξικού – Δείτε βίντεο
- Εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ανηλίκους – Προσποιούνταν τους αστυνομικούς









