Με την επιστολή του, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΣΘ, ο σύλλογος μεταφέρει το αίτημα του εμπορικού κόσμου, που ζητά από την πολιτεία να δώσει ουσιαστική «ανάσα» στις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από τις αυξημένες υποχρεώσεις.
«Πολλοί επαγγελματίες έχασαν τις ρυθμίσεις τους προς τον ΕΦΚΑ, γεγονός που τους στερεί την ασφαλιστική ικανότητα και την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», σημειώνει στην επιστολή του ο σύλλογος.
Μεταξύ άλλων, ο ΕΣΘ επισημαίνει στην επιστολή του ότι «η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορεί να πλήξει την εικόνα της οικονομίας και να εντείνει την αβεβαιότητα. Παράλληλα, η μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των θέσεων εργασίας θα περιορίσει περαιτέρω τα δημόσια έσοδα, ενισχύοντας την πίεση στους δημόσιους πόρους».
Στο πλαίσιο αυτό, καλείται η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα του εμπορικού κόσμου, αφού όπως υπογραμμίζεται: «Η επανενεργοποίηση των ρυθμίσεων αυτών αποτελεί μέτρο ενίσχυσης
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi









