Η Κίνα είναι πρόθυμη να ενώσει τα χέρια με την Ισπανία για να αδράξει την ευκαιρία που παρουσιάζεται με την επίσκεψη του βασιλιά, προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία συνεργασία και να βελτιωθεί η στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών, δήλωσε η Μάο Νινγκ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η Ισπανία επιδιώκει να προσεγγίσει οικονομικά την Κίνα, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει επισκεφθεί την Κίνα τρεις φορές σε διάστημα τριών ετών, πιο πρόσφατα την άνοιξη.
Στη διάρκεια επίσκεψής του τον Σεπτέμβριο του 2024 ο Ισπανός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της να επιβάλει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.
Νωρίτερα φέτος ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ επέκρινε τον Ισπανό ομόλογό του Κάρλος Κουέρπο επειδή πρότεινε η Ευρώπη να αποκτήσει στενότερες σχέσεις με την Κίνα.
Ωστόσο μετά τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του στη Νότια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα ο διμερής εμπορικός πόλεμος φάνηκε να αποκλιμακώνεται.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ-EPA-EFE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ
- Β.Κικίλιας: «Η ασφάλεια των ναυτικών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου»









