Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο αφορούν στο Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης και το Saferinternet4Kids.gr του ΙΤΕ και γίνονται με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας.
Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ρεθύμνου, όπου δεκάδες ηλικιωμένοι – μέλη των ΚΑΠΗ – έδωσαν το «παρών» στις συναντήσεις, συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο και άκουσαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις εκπροσώπων του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, του ΙΤΕ και του Saferinternet4Kids.gr. Διαδικτυακά συνδέθηκε και ο Ευάγγελος Ουζούνης, προϊστάμενος διοικητικής μονάδας, Capacity Building Unit -CBU (Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια) ο οποίος ενημέρωσε τους ηλικιωμένους για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της προστασίας των χρηστών του διαδικτύου, αλλά και για το τι πρέπει να προσέχουν όταν χρησιμοποιούν το κινητό τους. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων, τονίστηκε η σημασία της επαρκούς και διαρκούς ενημέρωσης των ηλικιωμένων γύρω από ζητήματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.
Όπως επισημάνθηκε, όλο και περισσότεροι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο για επικοινωνία, ενημέρωση, αγορές και αναζητήσεις, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους σε απόπειρες εξαπάτησης και ηλεκτρονικής απάτης. Στους ηλικιωμένους παρουσιάστηκαν πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα, δίνοντας έμφαση στην προστασία προσωπικών δεδομένων, την ασφαλή πλοήγηση, καθώς και στους τρόπους αναγνώρισης ύποπτων διαδικτυακών ενεργειών.
Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έκαναν λόγο για αξιόλογη και αναγκαία πρωτοβουλία, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση όλων των ηλικιών γύρω από την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενημερωτικών ενεργειών του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης και του Saferinternet4Kids.gr, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας και παιδείας των πολιτών.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Μ. Λαμπαθάκης / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τυχαίο και αυτό; Συνεχείς οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους αγρότες στην Ευρώπη
- Άφωνοι οι παλαιοντολόγοι στην Ιταλία: Βρήκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχους των Άλπεων
- Επιστολές για αιχμαλώτους πολέμου αντάλλαξαν η ρωσική και η ουκρανική πλευρά
- Απίστευτες εικόνες με μαλλιοτραβήγματα βουλευτών στο Μεξικό, vid
- Η Ουγγαρία υπέγραψε συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων
- Αυστριακή ORF για Eurovision 2026: “Δε θα ‘πνίξουμε’ τυχόν αποδοκιμασίες στο ισραηλινό τραγούδι”
- Ακούστηκε στη Βουλή: «Ζούμε στην εποχή των τεράτων – Είναι ο πρώτος πολεμικός προϋπολογισμός»
- Η στιγμή που drone πέφτει πάνω σε πολυώροφο κτίριο στην Οδησσό, vid
- Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας η ανεργία στις ΗΠΑ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









