Ο Σακίλ Ο’ Νιλ αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, vid

Ο Σακίλ Ο'Νιλ έκανε πρόσφατα μια σοκαριστικά ειλικρινή δήλωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το βιογραφικό του Σακίλ Ο’Νιλ είναι αρκετά εντυπωσιακό ώστε ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς να ισχυριστεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του σέντερ στην ιστορία του NBA.

Ενώ είναι σπάνιο για τον Ο’Νιλ να αποδίδει εύσημα σε έναν παίκτη σε σημείο που να παραδέχεται ότι είναι/ήταν καλύτερος από αυτόν, ο Ο’Νιλ πιστεύει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να θεωρηθεί ο ιδανικός.

«Είμαστε διαφορετικοί παίκτες, αλλά μάλλον θα πρέπει να πω ότι ο Γιάννης είναι καλύτερος παίκτης από εμένα», είπε πρόσφατα ο Ο’Νιλ όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν καλύτερος ανάμεσα σε αυτόν και τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

«Το παιχνίδι έχει εξελιχθεί από τότε που έπαιζα εγώ. Αυτό θέλεις. Θέλεις εξέλιξη στο παιχνίδι.»

Ο Αντετοκούνμπο έχει αποδείξει ότι έχει μεγαλύτερο εύρος δράσης από τον Ο’Νιλ, αν και η δύναμη είναι και το μεγαλύτερο δυνατό του σημείο. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς άρχισε να μπαίνει στην κούρσα για το βραβείο του MVP στα 22 του χρόνια, κατά τη διάρκεια της τέταρτης σεζόν του. Έκτοτε, παραμένει ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στο παιχνίδι.

Ο Γιάννης κέρδισε δύο φορές τον τίτλο του MVP και έχει να επιδείξει και το βραβείο του Αμυντικού της Χρονιάς.

Όταν έφτασε στους Λος Άντζελες Λέικερς, ο Ο’Νιλ είχε μέσο όρο 27,0 πόντους, 11,8 ριμπάουντ και 2,5 μπλοκ. Μόνο στην πρώτη του σεζόν με τους Μαϊάμι Χιτ ο Ο’Νιλ δεν είχε μέσο όρο τουλάχιστον 20 πόντους ή ένα double-double σε όλη τη θητεία του (τέσσερις σεζόν, 205 παιχνίδια).

Από τότε που έγινε All-Star την περίοδο 2016-2017, ο Γιάννης έχει μέσο όρο 28,4 πόντους, 11,4 ριμπάουντ και 1,3 μπλοκ ανά αγώνα. Βρίσκεται στα μέσα της 13ης σεζόν του με τους Bucks.

Τη σεζόν 2025-2026, ο Γιάννης εξακολουθεί να μοιάζει με έναν από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στο παιχνίδι. Στα τρία πρώτα του παιχνίδια, ο σταρ των Μπακς είχε 36 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ είχε και 16 ριμπάουντ.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Γιάννης σημείωσε 37 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, επτά ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο τάπες εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς. Είναι πολύ νωρίς για να γίνει συζήτηση για τον τίτλο του MVP, αλλά ο Γιάννης δείχνει ήδη τα πρώτα σημάδια ότι είναι πιθανό να διεκδικήσει το βραβείο του τρίτου MVP.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί