Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγη ώρα αφού το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πραγματοποιήσει αμέσως σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων της εκεχειρίας από την Χαμάς.
Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και τέσσερις τραυματίσθηκαν.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πραγματοποιήσει αμέσως σφοδρές επιθέσεις στην Γάζα, κατηγορώντας την οργάνωση Χαμάς για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται σε ισχύ από τις 10 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.
Έπειτα από συνεδρίαση με θέμα την ασφάλεια, «ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πραγματοποιήσει αμέσως σφοδρές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Λίγο αργότερα, ο υπουργός Αμυνας Ισραελ Κατς ανακοίνωσε ότι η Χαμάς επετέθη κατά των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας και αυτό «θα το πληρώσει ακριβά».
«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς θα πληρώσει ακριβά την επίθεση κατά στρατιωτών της Τσαχάλ στη Γάζα και την παραβίαση της συμφωνίας για την παράδοση των σορών των ομήρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κατς.
Η Χαμάς ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν έχει σχέση με επίθεση κατά των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα και ότι παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Απειλείται εκ νέου να ξεσπάσει «κόλαση»;
Η εκεχειρία πάντως είναι ξανά στον «αέρα».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA FILE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γάζα: Τουλάχιστον 50 νεκροί στη διάρκεια της νύκτας από τα ισραηλινά πλήγματα
- Η Ελλάδα της πανάκριβης ενέργειας θα δίνει… φυσικό αέριο στον Ζελένσκι!
- Τι είναι ο κανόνας 8+8+8 για μια ισορροπημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή
- ΒΙΝΤΕΟ: Ο τυφώνας Μελίσσα με ανέμους 295 χλμ/ώρα έφερε πλημμύρες και καταστροφή στην Τζαμάικα
- Βιετνάμ: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 5 αγνοούμενοι από τις μεγάλες πλημμύρες
- Μία εμπορική συμφωνία με τη Νότια Κορέα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί “πολύ σύντομα”, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Μετά την Τζαμάικα ο κυκλώνας Μελίσσα κατευθύνεται προς την Κούβα
- Drones εναντίον ρομποτικών συστημάτων: Όλο και λιγοστεύουν οι άνθρωποι στο ουκρανικό μέτωπο, vid
- Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στη Φλόριντα για τη δολοφονία γειτόνισσας το 1998
- Αυτό πρέπει να προσέξει η Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία









