Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στις 22 και 24 Οκτωβρίου συνεργός του συλληφθέντα τηλεφώνησε σε 2 γυναίκες σε περιοχές του Κιλκίς προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση.
Μάλιστα για να τις πείσουν, άλλος συνεργός τους παρίστανε στο τηλέφωνο το δήθεν τραυματισμένο παιδί τους.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να τις αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς.
Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, προσπάθησαν στις 22 Οκτωβρίου να εξαπατήσουν άλλες 2 γυναίκες σε περιοχές του Κιλκίς, απαιτώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποσπάσουν οτιδήποτε.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία – Αυτό είναι το πρόγραμμα
- Στιούαρτ Ράσελ: Αν αναλάβει τον έλεγχο η ΑΙ, ο ανθρώπινος πολιτισμός θα μπορούσε να γίνει “παράπλευρη απώλεια”
- Νέος οργανισμός για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα από κορυφαίους επιχειρηματικούς φορείς
- Βρετανική πυρηνική ομπρέλα στην Ευρώπη; Το Λονδίνο παίζει με την «φλόγα»
- Νοσοκομείο Μεταξά: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη βιοψία παγκρέατος με ενδοσκοπικό υπέρηχο
- Ρωσία: Η FSB έχει πλέον το δικαίωμα να αναγκάζει τους παρόχους να διακόπτουν τις τηλεπικοινωνίες
- Ευρωπαίοι εκπρόσωποι παρόντες στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας – ΗΠΑ στη Γενεύη
- Ακρίβεια: Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ
- Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο 64χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον αδελφό του
- Παρατείνεται η αποστολή του «πρώτου αραβικού κράτους» στον πλανήτη Άρη









