H “Σιδηρά Κυρία” της Ιαπωνίας παίζει ντραμς και εκτονώνεται με Deep Purple, vid

Το κοινοβούλιο της χώρας εξέλεξε την Τρίτη την συντηρητική βουλευτή Σανάε Τακαΐτσι για να υπηρετήσει ως η επόμενη πρωθυπουργός, καθιστώντας την την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το υψηλότερο δημόσιο αξίωμα της Ιαπωνίας.

Υπερασπίζεται μια ισχυρή οικονομία και έναν ισχυρό στρατό, και, σύμφωνα με συνεντεύξεις σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, έχει λατρεία στα ντραμς και στη ροκ μουσική ακούγοντας από Deep Purple μέχρι Iron Maiden.

Μιλώντας στο podcast “BABYMETAL” του ιαπωνικού ραδιοφωνικού σταθμού Tokyo FM τον Αύγουστο, η Takaichi επιβεβαίωσε ότι είναι φαν του εμβληματικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος Deep Purple και του heavy metal συγκροτήματος Iron Maiden, ενώ ο αγαπημένος της καλλιτέχνης ήταν ο Ιάπωνας ντράμερ Yoshiki, του ροκ συγκροτήματος X JAPAN.

Συνήθιζε να παίζει ντραμς σε μια heavy metal μπάντα που έκανε διασκευές των Black Sabbath και Deep Purple, και το ιαπωνικό δίκτυο TBS, συνεργαζόμενο με το CBS News, αναφέρει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα ηλεκτρονικό κιτ ντραμς στην κοινοβουλευτική της κατοικία — αν και παίζει με ακουστικά για να αποφύγει να διακόπτει τους συναδέλφους της.

Είπε στους παρουσιαστές του podcast του Tokyo FM ότι, αν και δεν είναι πλέον μια καθημερινή ιεροτελεστία, εξακολουθεί να παίζει ντραμς για να ανακουφίζεται από το άγχος.

Έχει αναφέρει τα τραγούδια Burn των Deep Purple και Run to the Hills των Iron Maiden είναι ανάμεσα στα αγαπημένα της τραγούδια.

«Όταν με ενοχλεί η συμπεριφορά του συζύγου μου, παίζω ηλεκτρονικά ντραμς αφού πάει για ύπνο», είπε. «Το ‘Burn’ των Deep Purple είναι βασικό. Παίζω τραγούδια σαν κι αυτό για να εκτονωθώ». «Η πόλη καίγεται, οι φλόγες της γυναίκας φτάνουν ψηλότερα», λέει ένας στίχος.

Από την κλασική ροκ στις κλασικές μοτοσικλέτες

Ένα φωτογραφικό άλμπουμ στην προσωπική πολιτική ιστοσελίδα της Takaichi αποκαλύπτει ένα άλλο πάθος: τις μοτοσικλέτες. Φωτογραφίες δείχνουν την νεότερη Takaichi «πάνω στην αγαπημένη μου Z400GP».

Το TBS αναφέρει ότι η Takaichi έχει καταχωρηθεί ως μέλος της λέσχης μοτοσικλετιστών του ιαπωνικού κοινοβουλίου.

Μαύρη ζώνη στο καράτε

Μια άλλη αχρονολόγητη φωτογραφία στην ιστοσελίδα της νέας πρωθυπουργού την δείχνει να προπονείται σε ένα ντότζο καράτε, φορώντας μαύρη ζώνη.

Το TBS ανέφερε ότι δεν είναι σαφές εάν η Takaichi εξακολουθεί να εξασκεί την ιαπωνική πολεμική τέχνη.

Η Τακαΐτσι έχει δείξει φιλική στάση απέναντι στον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος την αποκάλεσε «ένα εξαιρετικά σεβαστό άτομο με μεγάλη σοφία και δύναμη» σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συγχαίροντάς την για την άνοδό της στην ηγεσία του κόμματος και την αναμενόμενη άνοδό της στην πρωθυπουργία.

Απάντησε με μια δική της ανάρτηση, γράφοντας τόσο στα αγγλικά όσο και στα ιαπωνικά ότι «ελπίζω πραγματικά να συνεργαστώ με τον Πρόεδρο Τραμπ για να κάνουμε τη συμμαχία μας ακόμη πιο ισχυρή και πιο ευημερούσα, και να προωθήσουμε έναν Ελεύθερο και Ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό».

Ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τακαΐτσι σε μια επίσκεψη στην Ιαπωνία αργότερα αυτόν τον μήνα.

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-REUTERS POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί