Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επαίνεσε στο Truth Social, κοινοποιώντας ένα βίντεο του πρωθυπουργού και μια ανάρτηση στην οποία την αποκαλούσε «εξαιρετική».
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της πρωθυπουργού προς το Εθνικό Ιταλοαμερικανικό Ίδρυμα στην Ουάσινγκτον, η Μελόνι δήλωσε ότι «η woke κουλτούρα επιδιώκει να διχάσει την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Οι χώρες μας είναι οι πυλώνες του ελεύθερου κόσμου».
Λίγο αργότερα, ο Τραμπ την επαίνεσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth, κοινοποιώντας ένα βίντεο 21 δευτερολέπτων της πρωθυπουργού και παραθέτοντας ένα tweet της Λιν Πι που επαινούσε την πρωθυπουργό. «Η Τζόρτζια Μελόνι αμφισβητεί την ΕΕ και επιδιώκει μια άμεση εμπορική συμφωνία με τον Τραμπ. Μπράβο Μελόνι. Αυτή είναι μια λαμπρή κίνηση», δημοσίευσε η Λιν Πι, συνοδευόμενη από ένα άλλο βίντεο.
Italy's Giorgia Meloni is a fantastic leader pic.twitter.com/PrtbnYNwpe
— Commentary Donald J. Trump Posts From Truth Social (@TrumpDailyPosts) October 15, 2025
Giorgia Meloni defies EU, pursues direct Trump trade deal! Bravo, Meloni!
— LynneP (@LynneBP_294) October 17, 2025
🇺🇸 🇮🇹 This is a brilliant move! 🔥 https://t.co/hK7NG2F0pp pic.twitter.com/AOPrS2uOiV
«Υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν να μας διχάσουν, να επαναπροσδιορίσουν την ιστορία μας και να καταστρέψουν τις κοινές μας παραδόσεις. Το αποκαλούν «woke κουλτούρα», δήλωσε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στην γκαλά για την 50ή επέτειο του Εθνικού Ιταλοαμερικανικού Ιδρύματος στην Ουάσινγκτον, αναφερόμενη στην αντιπαράθεση γύρω από την Ημέρα του Κολόμβου στην Αμερική τα τελευταία χρόνια.
«Είναι μια προσπάθεια να σβηστεί η θεμελιώδης ιστορία των Ιταλοαμερικανών και να αρνηθεί κανείς την ιδιαίτερη θέση τους σε αυτό το έθνος. Δεν θα τους αφήσουμε. Η Ημέρα του Κολόμβου ήρθε για να μείνει», πρόσθεσε η πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον Ντόναλντ Τραμπ για την επαναφορά του εορτασμού φέτος.
«Επιτρέψτε μου να παραθέσω την όμορφη διακήρυξη που έκανε ο Πρόεδρος Τραμπ την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε η Μελόνι. «Καθώς γιορτάζουμε την κληρονομιά του Κολόμβου, αναγνωρίζουμε επίσης τη συμβολή των αμέτρητων Ιταλοαμερικανών που, όπως και αυτός, έχουν ακούραστα συνεισφέρει στον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μας. Ακόμα και σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιταλία μοιράζονται έναν ιδιαίτερο δεσμό που βασίζεται στις διαχρονικές αξίες της πίστης, της οικογένειας και της ελευθερίας». «Καλώς τα είπες, Πρόεδρε Τραμπ, σε ευχαριστώ», πρόσθεσε η πρωθυπουργός.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-ANSA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









