Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού που ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος επισήμανε ότι η πρωτοβουλία που αναμένεται να λάβει διεθνή χαρακτήρα, με τη συμμετοχή πολλών χωρών, αποτελεί καρπό της στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σε ότι αφορά στον κεντρικό στόχο του εγχειρήματος, είναι η ολοκληρωμένη ανάδειξη του πολιτισμού που περιβάλλει την ελιά, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της, στον άυλο πολιτισμό και τις παραδόσεις που συνδέονται με αυτή, στα ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν τη διαχρονική της σημασία, αλλά και στην ανάπτυξη ενός πλέγματος στοχευμένων δράσεων.
Ο Περιφερειάρχης μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλη την Κρήτη και για όλη την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε, ώστε να αναδείξουμε όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τον πολιτισμό της ελιάς και τα μνημεία μας».
Η ανάδειξη της Κρήτης ως έδρα της διαδρομής θα ενισχύσει σημαντικά την προβολή του νησιού και της χώρας, τοποθετώντας την στον πυρήνα ενός ευρωπαϊκού δικτύου πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Δεκεμβρίου
- Αυτή η ευχή που δίνουν οι Έλληνες εντυπωσίασε Αμερικανίδα tiktoker! vid
- Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν καταλάθος κυκλοφοριακό χάος στη Νορβηγία(vid)
- Αυτό είναι το άμεσο μέλλον που… ονειρεύονται τα αφεντικά του Έλον Μασκ
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες









