Ο ισχυρισμός σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ότι ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, μετέβη στην Αυστρία την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025, για «εκδήλωση – φάντασμα», η «οποία δεν καταγράφεται πουθενά», είναι παντελώς ανυπόστατος αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.
Ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετέβη στην Αυστρία και επέστρεψε αυθημερόν από το Seefeld, όπου διεξήχθη σε ξενοδοχείο της περιοχής η πρώτη Συνάντηση της πρωτοβουλίας «Moving MountAIn».
Η συνάντηση ήταν κλειστή και διεξήχθη υπό όρους εμπιστευτικότητας, όπως άλλωστε εξηγήθηκε στον συντάκτη του δημοσιεύματος, όταν υπέβαλε το σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, υπογραμμίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.
Η συνάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, αφορούσε τις σύγχρονες προκλήσεις Ασφαλείας, καθώς και την ανάπτυξη της Kαινοτομίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης σε προϊόντα διττής χρήσης, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Σε αυτήν μετείχαν άνω των 50 αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων νυν και πρώην υπουργοί και υφυπουργοί κρατών της Ευρώπης, πρώην πρόεδρος κυβέρνησης κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι επιχειρήσεων από ολόκληρο τον κόσμο, πρέσβεις, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων κ.ά. καταλήγουν πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Freepik αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων εξέφρασε η Ιταλία μετά το περιστατικό στον Πανάγιο Τάφο
- Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στη Μ. Ανατολή λόγω ιρανικών απειλών
- Ο Μ. Χαρακόπουλος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σίδνεϊ
- Ευχαριστίες Μ. Χαμενεΐ σε Ιρακινούς και τη θρησκευτική τους ηγεσία «για τη στήριξή τους»
- Όταν η τρέλα «φοράει νυφικό»: Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν παντρευτεί οι άνθρωποι
- Το ΑΠΘ «εκτοξεύεται» στο διάστημα με τον νανοδορυφόρο PeakSat
- Ευρώπη-Ουκρανία/Ιράν: Η πραγματικότητα σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση παραμένει η 77χρονη μετά το θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Σοκ στην Αγία Παρασκευή: 19χρονος εκβίαζε ανηλίκους – Τους είχε αποσπάσει πάνω από 11.000 ευρώ
- Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο









