Η Ρωσία διεισδύει παντού γεωπολιτικά. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη ότι η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική θα πρέπει να είναι εύρωστες και οικονομικά ανθεκτικές, σε χαιρετισμό που ανέγνωσε στο 7ο διεθνές φόρουμ «Ρωσία και Ιβηρική Αμερική σε έναν Ταραγμένο Κόσμο: Από τις Κοινές Προκλήσεις στις Κοινές Λύσεις».
«Η Λατινική Αμερική είναι ένα από τα κύρια κέντρα της αναδυόμενης, πιο δίκαιης, πολυπολικής παγκόσμιας τάξης. Για εμάς, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική αποτελούν από μόνες τους έναν πολύτιμο τομέα εξωτερικής πολιτικής. Υποστηρίζουμε ότι οι χώρες της περιοχής, στην ενότητα και την ποικιλομορφία τους, πρέπει να είναι ισχυρές, πολιτικά ενωμένες και οικονομικά ανθεκτικές», δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το TASS.
Το φόρουμ λαμβάνει χώρα στην Αγία Πετρούπολη από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου και διοργανώνεται από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και το Ινστιτούτο Λατινικής Αμερικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Οι Ρώσοι εξαπλώνουν την επιρροή τους σε όλον τον κόσμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έλον Μασκ αξίας… 500 δις δολαρίων! Ποιά η «χρυσή» τριάδα;
- Οι πραγματικοί Τομ και Τζέρι! Το απόλυτο βίντεο καταδίωξης που έγινε viral
- Τέλος χρόνου για την υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών – Λήγει σήμερα η προθεσμία
- Νορβηγία και Πολωνία ρίχνουν «λάδι» στην «φωτιά» του πολέμου
- Βουλή: Προς ψήφιση το σχέδιο νόμου με τις συμβάσεις για τις Belharra
- Χανιά: Σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ με τρεις τραυματίες, στον Καβρό Αποκορώνου επί του ΒΟΑΚ
- Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε μεθυσμένος και προκάλεσε τροχαίο με υλικές ζημιές
- Mήνυμα του 112 για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Λακωνία
- Το μήνυμα Obama για τη διεθνίστρια Goodall που πέθανε χθες
- Ελληνοαυστραλός βρέθηκε στην «πιο θανατηφόρα παραγκούπολη της Ινδίας», vid