Μια πρωτοποριακή ιατρική πράξη που βάζει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο κέντρο της καρδιολογικής καινοτομίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία προχθές Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στο Αιμοδυναμικό εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Ο επεμβατικός καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας, επισκέπτης γιατρός στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού με την ομάδα του Αιμοδυναμικού με επικεφαλής τον διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής Παναγιώτη Ανδρόνικο και με τη συμμετοχή γιατρών και τεχνολόγων από την Αμερική, την Ισπανία, την Ιταλία και την Αθήνα τοποθέτησαν έναν ειδικό αισθητήρα (τον CardioMEMS™ HF System) στην καρδιά ενός 58χρονου Μυτιληνιού ασθενούς με πολύ σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.
«Ο αισθητήρας αυτός, λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μίλκας, επιτρέπει την απομακρυσμένη, καθημερινή καταγραφή και παρακολούθηση αιμοδυναμικών δεδομένων των ασθενών, προσφέροντας νέες δυνατότητες στην πρόληψη επιπλοκών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Επιτρέπει με λίγα λόγια στους γιατρούς να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή και να επεμβαίνουν έγκαιρα σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται δυσλειτουργία ή οποιαδήποτε ανησυχητική ένδειξη. Για έναν ασθενή κάτοικο νησιού, μικρού ή μεγάλου, αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής έχει αποκτήσει ένα ‘άγρυπνο μάτι’ το οποίο ελέγχει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της υγείας του επιτρέποντας επεμβάσεις και προλαμβάνοντας έτσι δυσάρεστες εξελίξεις».
Η λεπτή επέμβαση διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες, ενώ η συσκευή εκτιμάται ότι κοστίζει πάνω από 20.000 ευρώ και η προμήθειά του καλύπτεται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Στρ. Μπαλάσκας / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διακόπηκε για τις 22 Οκτωβρίου η δίκη για τις υποκλοπές μέσω του Predator
- Ανδρουλάκης: «Ο Ερντογάν έκανε παρέλαση προκλήσεων στον ΟΗΕ»
- Θαλάσσιος μαραθώνιος στην Κατερίνη: Κολύμπησε 41 χιλιόμετρα σε 13,5 ώρες για να αναδείξει την τουριστική Πιερία
- Το Κρεμλίνο θεωρεί πως ο Τραμπ παραμένει δεσμευμένος στην επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία
- «Από την κόρα στη λύρα: μία μουσική διαδρομή από τη Σενεγάλη στη Μακεδονία», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας
- Ο Νετανιάχου επέκρινε τους ηγέτες που αναγνώρισαν πρόσφατα παλαιστινιακό κράτος
- Για πρώτη φορά στο Ελληνικό Δημόσιο! Τι θα υπάρχει πλέον στο Gov.gr Wallet
- Τουριστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
- Η φρενίτιδα για τον Τζάστιν Μπίμπερ και η αμοιβή – μαμούθ
- Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας θα συνεχιστούν»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΓΟΡΑ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΜΒΟΛΙΑ

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ


ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
