Περίπου 150 πολίτες, που στερούνται υγειονομικής περίθαλψης και αδυνατούν οικονομικά να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα, εξυπηρετούνται κάθε μήνα από την κοινωνική δομή, η οποία στεγάζεται επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.
«Υπάρχει μια αυξητική τάση κατά 10% στους ωφελούμενους και μία αύξηση των χορηγιών κατά 20% μέσω των φαρμακοποιών, των φαρμακοβιομηχανιών, των κοινωνικών ομάδων και των δημοτικών κοινοτήτων. Συνδράμει ο κόσμος την προσπάθειά μας και μπορούμε να βοηθήσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τους συμπολίτες μας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης Δημοτικών Ιατρείων και δράσεις ευαισθητοποίησης και προληπτικής προστασίας της δημόσιας υγείας Δημήτρης Σκούτας.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θεσσαλονίκης παρέχει στους ωφελούμενους, σε νοικοκυριά και άτομα που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια και δεν διαθέτουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη ή και κοινωνική ασφάλιση δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παρα-φαρμακευτικά προϊόντα.
Η δομή λειτουργεί καθημερινά και οι υπηρεσίες της παρέχονται δωρεάν σε όλους τους εγγεγραμμένους δικαιούχους. Αιτήσεις εγγραφής για νέους δικαιούχους υποβάλλονται όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους από σήμερα, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου, στην οδό Μοναστηρίου 53-55 (5ος όροφος) και ώρες 08:00 – 14:00. Αιτήσεις δύναται να υποβληθούν και ηλεκτρονικά στο email: [email protected].
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η CIA διεξήγαγε “επιχείρηση αντιπερισπασμού” στο Ιράν ενώ αναζητούσε τους αγνοούμενους πιλότους
- Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έστειλε όπλα στους διαδηλωτές στο Ιράν
- Ο τολμηρός παπαγάλος που… «καταδύθηκε» στο διαδίκτυο – Δείτε τον σε μίνι υποβρύχιο (Vid)
- Αυξήθηκε 8,1% η επιβατική κίνηση το α’ τρίμηνο στο «Ελ. Βενιζέλος»
- Διεύρυνση κάλυψης λειτουργικών δαπανών κατά της ευλογιάς και του αφθώδους πυρετού σε όλη τη χώρα
- Δήμος Αθηναίων: Διανομή πασχαλινών ειδών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών
- Δεν τελειώνει το «σόου» – Νέα τοποθέτηση Τραμπ και όλοι περιμένουν μάταια κάτι «ευχάριστο»
- “Χαίρομαι που είμαι ξανά σπίτι”: Η δημοσιογράφος Σ. Γκάρθι επέστρεψε στη θέση της μετά την απαγωγή της μητέρας της
- Χαμός με το Fuel Pass: 30 αιτήσεις το δευτερόλεπτο! «Έπεσε» η πλατφόρμα
- Ελεύθερος με πομπό εντοπισμού αφέθηκε ο λύκος που επιτέθηκε σε γυναίκα στο Αμβούργο









