Η συνάντηση έρχεται τρεις ημέρες μετά από την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ισραήλ εναντίον ηγετών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, κατά τη συνάντησή τους σε συγκρότημα κατοικιών στην καρδιά της Ντόχα.
Το Ισραήλ προκάλεσε την οργή πολλών συμμάχων μετά την επίθεση αυτή στην πρωτεύουσα του Κατάρ, μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Τραμπ επιφύλαξε μια σπάνια επίπληξη στον πιο πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ, το Ισραήλ, δηλώνοντας «πολύ δυσαρεστημένος» με τις ισραηλινές επιθέσεις.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, θα παραστεί στο δείπνο μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ έκρινε την Τετάρτη πως είναι ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου αυτός που θα έπρεπε να «προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης», την επομένη των ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων στην πρωτεύουσα του εμιράτου με στόχο μέλη αντιπροσωπείας διαπραγματευτών της Χαμάς. «Νομίζω πως αυτό που έκανε ο Νετανιάχου χθες ήταν να σκοτώσει κάθε ελπίδα για τους ομήρους» που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, εκτίμησε ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι μιλώντας στο CNN.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο συνομίλησε νωρίτερα σήμερα με τον ηγέτη του Κατάρ.
Ο Ρούμπιο, ωστόσο, θα ταξιδέψει στο Ισραήλ για να διαβεβαιώσει τη χώρα για την αμερικανική υποστήριξη ενόψει της επερχόμενης αναγνώρισης από διάφορα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ενός παλαιστινιακού κράτους κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Θα τονίσει στους Ισραηλινούς ηγέτες «την (αμερικανική) δέσμευση για την καταπολέμηση αντι-ισραηλινών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της μονομερούς αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους, η οποία ανταμείβει την τρομοκρατία της Χαμάς», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμι Πίγκοτ.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ- EPA -ABACAPRESS.COM POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας
- Ανδρουλάκης: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων»
- Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νέος ΚΟΚ: Τι αλλάζει σε πρόστιμα και παραβιάσεις
- Ο Τραμπ δείπνησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ μετά την ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα
- Το απρόσμενο δώρο που πέταξαν στον Κωνσταντίνο Αργυρό σε συναυλία! vid
- Σύμβουλος Πούτιν: Ο Κερκ και η κόρη μου σκοτώθηκαν από τα ίδια άτομα
- Αργεντινή: 75χρονος πυροβολεί 28χρονο γείτονά του μετά από καβγά – ΒΙΝΤΕΟ
- Έφτιαξε ομελέτα με…τη Μόνα Λίζα σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!
- Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Γαύδου
- «Ψευδής σημαία»! Εκτίμηση «κόλαφος» για το θέμα Ρωσίας-Πολωνίας
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ
