Η Αμερικανίδα τουρίστρια εμφανώς θυμωμένη έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της:
“Είμαι Αμερικανίδα που επισκέπτομαι την Ελλάδα για πρώτη φορά και έμεινα άναυδη με τη συμπεριφορά πολλών τουριστών στην Ακρόπολη σήμερα. Υποθέτω ότι δεν θα έπρεπε να εκπλήσσομαι, καθώς ξέρω πόσο άθλιοι μπορεί να είναι οι άνθρωποι, ειδικά οι συμπολίτες μου, αλλά αυτό θύμωσε εμένα και τον φίλο μου.
Μια Αμερικανίδα τουρίστρια, έκλεψε ένα κομμάτι μαρμάρου στο βόρειο άκρο του Παρθενώνα και πήρε μια πέτρα σε μια άλλη περιοχή. Είδαμε τον ξεναγό της να στέκεται μόνος του αργότερα και της το είπαμε, αλλά ο ξεναγός είπε απλώς «όχι, κανείς από την ομάδα μου δεν έκλεψε τίποτα, τους μίλησα γι’ αυτό πριν ξεκινήσουμε».
Ένας άλλος τουρίστας (δεν είμαι σίγουρος από πού, αλλά μιλούσε μια άλλη γλώσσα που δεν αναγνώρισα αμέσως), ακούμπησε σε ένα κομμάτι μάρμαρο με χαραγμένες λέξεις πάνω του και τράβηξε μερικές φωτογραφίες.
Με εξέπληξε το γεγονός ότι δεν είδαμε ποτέ φύλακα στην κορυφή της Ακρόπολης. Κοιτάξαμε μερικές φορές για να δούμε αν κανείς θα κλέψει κάποιο μάρμαρο, αλλά δεν είδαμε ποτέ κανέναν. Νομίζω ότι δεδομένης της δημοτικότητας του χώρου και του τρόπου με τον οποίο οι τουρίστες είναι οι χειρότεροι στις μέρες μας, θα είχαν περισσότερους ανθρώπους για να κρατούν τους τουρίστες στην ουρά.
Τα σχόλια ήταν αρκετά με αρκετούς να επισημαίνουν τα εξής:
Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων στην Ελλάδα επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών.
Ήμουν εκεί πριν από μια εβδομάδα και υπάρχουν φρουροί, σχεδόν σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος μέσα στον Παρθενώνα. Είναι ντυμένοι ως πολίτες, οπότε δεν τους βλέπεις πολύ. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να δουν τα πάντα.
Κάθε φορά που πηγαίνω στην Ακρόπολη (πήγα φέτος επειδή με επισκέπτονταν συγγενείς στην Ελλάδα, και ξανά πριν από 2 χρόνια) υπήρχαν φύλακες με αετίσιο μάτι και στις σπάνιες περιπτώσεις οι φύλακες έχαναν κάτι, ενώ άλλοι ξεναγοί δεν δίσταζαν να επιπλήξουν τους επισκέπτες.
Δυστυχώς, είναι συνηθισμένο σε ιστορικούς χώρους. Δείτε τι συνέβη στη Νάξο, στην Πορτάρα – οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι οι πρωταγωνιστές και ότι οτιδήποτε κάνουν είναι εντάξει. Δεν αναγνωρίζουν πόσα εκατομμύρια έχουν υπάρξει πριν από αυτούς και τα πολλά εκατομμύρια που θα έρθουν μετά από αυτούς.
Έχω δει φρουρούς με πολιτικά. Είναι εκεί.
Είδα έναν τουρίστα πριν από 3 εβδομάδες στο Μουσείο της Ακρόπολης να αγγίζει πολλά διαφορετικά αντικείμενα που ήταν εκτεθειμένα ενώ υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι… σοκαριστικό να σκεφτεί κανείς ότι οι άνθρωποι θα αγγίζουν πράγματα που δεν πρέπει… μερικοί άνθρωποι είναι τόσο αγενείς και ασεβείς
photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έφτιαξε ομελέτα με…τη Μόνα Λίζα σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!
- Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Γαύδου
- «Ψευδής σημαία»! Εκτίμηση «κόλαφος» για το θέμα Ρωσίας-Πολωνίας
- Το βίντεο με τις εκατομ. προβολές: Η οδύσσεια μιας γάτας να ανέβει τις κυλιόμενες σκάλες!
- Τουρκία: Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων αντιπολιτευόμενων
- Όταν είσαι τουρίστας στην Ελλάδα…ξεχωρίζεις από χιλιόμετρα – ΒΙΝΤΕΟ
- Ρωσικό Soyuz-2.1b! Δείτε την εκτόξευσή του στο διάστημα, vid
- ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε Ψήφισμα υπέρ της λύσης δύο κρατών – Αντίδραση Ισραήλ
- Τραγωδία στην Αμαλιάδα: Άντρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο σπίτι του
- Ο Μπόρις Τζόνσον κάνει… παραθερισμό στην Οδησσό, video
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΠΑΤΗ
