«Κάθε νέο σχολείο είναι μια επένδυση στο μέλλον της κοινωνίας μας», τόνισε η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, η οποία παρέστη, σήμερα το πρωί, στον αγιασμό για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.
«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, όπου βρεθήκαμε για τον καθιερωμένο αγιασμό, είναι ένα από τα σχολεία που κατασκευάστηκαν με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα προηγούμενα χρόνια, επί θητείας του Απόστολου Τζιτζικώστα, για να προσφέρουν στα παιδιά μας έναν ασφαλή, φωτεινό και σύγχρονο χώρο μάθησης. Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντοτε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και να επενδύουμε με συνέπεια στην παιδεία, στη σχολική στέγη και στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών. Ήδη μέσω του νέου ΕΣΠΑ έχουμε εξασφαλίσει πόρους 75 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 21 νέων σχολείων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Γιατί κάθε νέο σχολείο είναι μια επένδυση στο μέλλον της κοινωνίας μας. Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Απευθυνόμενη ειδικά προς τους μαθητές, η κ. Αηδονά τούς ζήτησε να αγαπούν το σχολείο τους, γιατί θα τους προσφέρει γνώσεις, αξίες και φιλίες που κρατούν για μια ολόκληρη ζωή, αλλά και να αγαπούν και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξένος ρωτάει τους Ινδούς πού να πετάξει τα σκουπίδια και παίρνει επική απάντηση! vid
- Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας – ΦΩΤΟ
- Ν. Κακλαμάνης για την 25η Μαρτίου: Η συνέχεια του ’21 αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τον ιστορικό αγώνα των ηρώων του
- Οι Βρετανοί σκίουροι το έριξαν στο…άτμισμα! Viral βίντεο
- Ιράν και ΗΠΑ: Γίνονται τελικά διαπραγματεύσεις; Ποιά είναι η αλήθεια;
- Η ΕΚΤ έχει στη διάθεσή της ένα “φάσμα επιλογών” απέναντι στο ενεργειακό σοκ, λέει η Κριστίν Λαγκάρντ
- Σπίτι στην Ιαπωνία έχει μια γάτα ως σεκιούριτι…και έχει και πινακίδα! ΒΙΝΤΕΟ
- Μέση Ανατολή: Ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά επικίνδυνη
- Viral Κινέζος παππούς gamer ετών… 91 – Nίκησε χωρίς βοήθεια σε βιντεοπαιχνίδι τρόμου (Vid)
- Το μήνυμα του Αντόνιο Κόστα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, vid









