Ο πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ του Κατάρ, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζάσιμ αλ Θάνι, πιέζει την πολιτική ηγεσία της Χαμάς «να ανταποκριθεί θετικά» στο νέο σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σήμερα στη Ντόχα.
«Ο πρωθυπουργός του Κατάρ άσκησε πιέσεις στη Χαμάς να ανταποκριθεί θετικά στη νέα αμερικανική πρόταση, η οποία διαβιβάστηκε μέσω μεσολαβητών, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.
Την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε «για τελευταία φορά» τη Χαμάς να αποδεχθεί το σχέδιο συμφωνίας για την απελευθέρωση όλων των ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν «συνέπειες σε περίπτωση απόρριψης».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επιλογή που πρέπει να κάνει η Δύση απέναντι σε Μόσχα και Πεκίνο
- Αφγανιστάν-Πακιστάν: Νεκροί σε εχθροπραξίες στη μεθόριο των δύο χωρών
- Θεσσαλονίκη: Μια πόλη “ζωντανό μουσείο” – Ιστορία και πολιτισμός συνυπάρχουν με τη σύγχρονη ζωή
- Οι κορυφαίες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο – Σας βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα και να μην αγχώνεστε
- Ηράκλειο: Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα σε μετακινήσεις – Κατολισθήσεις στο ΒΟΑΚ
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί την κυβέρνησή του για την αύξηση του πληθωρισμού
- Hellenic Train: Ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό που αφορούσε την αμαξοστοιχία 2591 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα)
- Βρετανία: “Χιλιομετρικό φόρο” στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μελετά η κυβέρνηση, για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
- Μακελειό στα Βορίζια: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ
- «Πάγωσαν» Τραμπ και Κένεντι! Άνθρωπος σωριάστηκε ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους (video)









