Η νόσος Mpox είναι σπάνια ιογενής λοίμωξη, η οποία μεταδίδεται κυρίως από άγρια ζώα που απαντώνται σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής.
Μεταδίδεται έπειτα από δάγκωμα ή γρατζουνιά μολυσμένου ζώου (κυρίως τρωκτικού) και σπανιότερα από κατανάλωση μη επαρκώς μαγειρεμένου κρέατος ή μέσω επαφής με το δέρμα ή το τρίχωμα μολυσμένου ζώου. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται μέσω της επαφής με δερματικές βλάβες/σωματικά υγρά του πάσχοντος και ιδιαίτερα μέσω σεξουαλικής επαφής ή/και με μολυσμένα αντικείμενα, καθώς και μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατόπιν παρατεταμένης στενής επαφής.
Ο χρόνος επώασης της νόσου είναι 6 έως 13 ημέρες με διακύμανση από 5 έως 21 ημέρες.
«Αυτή η απόφαση βασίζεται σε συνεχείς μειώσεις των κρουσμάτων, όπως και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και σε άλλες πληγείσες χώρες, όπως το Μπουρούντι, η Σιέρα Λεόνε και η Ουγκάντα», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκεί που βρέθηκε ο Μεντβέντεφ δεν βρέθηκε τυχαία! Το μήνυμα που έστειλε ήταν ξεκάθαρο
- Λιβάνιος από Θεσσαλονίκη: «Στις 30/9 θα εγκριθεί ο προγραμματισμός των προσλήψεων για όλο το δημόσιο»
- Είναι 102 ετών και ανέβηκε στην κορυφή του όρους Φούτζι – Ο Ιάπωνας που έσπασε όλα τα ρεκόρ
- «Fast And Loose»: Ο Τζον Σουάμπ αναλαμβάνει του θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ
- Βρετανία: Σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε σήμερα ο Στάρμερ
- Μαφία στα Χανιά: Στη φυλακή τα δύο αδέρφια που φέρονται να είχαν ηγετική θέση
- Τ. Θεοδωρικάκος: «Ο παραγωγικός μετασχηματισμός είναι πλέον εθνική υπόθεση»
- Πηγές ΠΑΣΟΚ: Αυτά είπαν για την ομιλία Τσίπρα
- Υπ. Οικονομικών: Αόριστες και ακοστολόγητες οι υποσχέσεις Τσίπρα – Το rebranding κατέληξε replay
- Γαλλία: Πολωνός ιερέας παραδέχεται ότι «ασελγούσε» σε παιδιά
Κύρια Θέματα

















