Και ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βαλαντίμιρ Πούτιν, αποθεώθηκε στην Κίνα, και στην σύγκρουση της Ουκρανίας η «Αρκούδα» προωθείται.
Όπως είπε στο Sputnik ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και συνταγματάρχης απόστρατος Ανατόλι Ματβιτσούκ, σε όλα τα μέτωπα, ο ρωσικός στρατός σημειώνει πρόοδο, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις δείχνουν σημάδια εξάντλησης.
Αναλυτικά:
- “Κοντά στο Κουπιάνσκ, ο εχθρός ανέπτυξε την 1η Προεδρική Ταξιαρχία – την λεγόμενη “τελετουργική ταξιαρχία”. Η ανάπτυξη μονάδων που συνήθως προορίζονται για τελετουργικά καθήκοντα υποδηλώνει την εξάντληση των εχθρικών εφεδρειών.”
- Οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου λένε ότι οι λόχοι στελεχώνονται κατά 40-45%, και τα τάγματα ακόμη λιγότερο.
- Στο μέτωπο του Ποκρόφσκ, η Ουκρανία αναδιατάσσει μονάδες – συμπεριλαμβανομένης της 95ης Ταξιαρχίας – από το Σούμι, αποσύροντας ήδη εξαντλημένα από τις μάχες στρατεύματα για να καλύψει τα αναδυόμενα κενά.
- «Στα μέτωπα του Χάρκοβο και του Κουπιάνσκ, έχουν εμφανιστεί μονάδες Λατινοαμερικανών μισθοφόρων. Συνήθως, οι μισθοφόροι προορίζονται για ειδικές αποστολές. Η ανάπτυξή τους ως τακτικές μονάδες γραμμής υποδηλώνει έλλειψη εφεδρειών και πόρων».
- Κανένα θαύμα-όπλο δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση: «Ένα «θαύμα-όπλο» υπονοεί πάντα μια μετατόπιση από την ποσότητα στην ποιότητα», εξηγεί ο Ματβιτσούκ. «Ο εχθρός δεν έχει ποσότητα. Ακόμα και οι πύραυλοι που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως καινούργιους – όπως το ιταλικής κατασκευής «Flamingo» – παρέχονται σε μικροσκοπικούς αριθμούς».
- Οι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS φτάνουν επίσης σε μικρές παρτίδες – 10, 20, το πολύ 30 πυραύλους.
- Αυτοί οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για προπαγάνδα της ουκρανικής «επιτυχίας», αλλά δεν θα αλλάξουν την πορεία των μαχών στο πεδίο της μάχης, καταλήγει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
Με πληροφορίες από Sputnik, photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Press service of the 24 Mechanized brigade
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο καφέ στον κόσμο! Και δεν είναι για όσους φοβούνται τα ύψη – Δείτε βίντεο
- Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη απόψε το βράδυ
- Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: 67χρονη ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή της κατά την αποβίβαση
- Χειμερινές εκπτώσεις: Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους – Πτώση τζίρου έως 40%
- Από τα χείλη του Τραμπ κρέμεται η Μέση Ανατολή – Τι δήλωσε εν μέσω φόβου για χτύπημα στο Ιράν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Έπσταϊν
- Δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών η Σουηδία με το βλέμμα σε πιθανό πόλεμο
- Η Πολωνία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν, το Ισραήλ και τον Λίβανο
- Σοκ στο Μιλάνο: Εκτροχιάστηκε τραμ, ένας νεκρός και 39 τραυματίες – “Νόμιζα ότι ήταν σεισμός”, vid









