Ένα πολυτελές γιοτ, κατασκευασμένο κατά παραγγελία, αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, βυθίστηκε μόλις 15 λεπτά μετά την καθέλκυσή του στο Ζονγκουλντάκ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, χθες το μεσημέρι.
Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί στο περιστατικό.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές παρατηρήσεις, η βύθιση του γιοτ δεν προκλήθηκε από κάποια σύγκρουση ή πρόσκρουση με εξωτερικά αντικείμενα. Η ακριβής αιτία της ταχείας εισροής νερού παραμένει υπό διερεύνηση, με τις αρχές να εργάζονται για να προσδιορίσουν τι οδήγησε στην ταχεία βύθιση του σκάφους.
Οι ιδιοκτήτες του γιοτ, σίγουρα υπέστησαν τεράστια οικονομική καταστροφή καθώς το ειδικά κατασκευασμένο πλοίο να έχει αξία περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια. Οι ναυτιλιακές αρχές αναμένεται να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα σχετικά με τις διαδικασίες κατασκευής και καθέλκυσης για να κατανοήσουν πώς ένα τόσο νεόκτιστο πλοίο μπόρεσε να βυθιστεί τόσο γρήγορα μετά το εναρκτήριο ταξίδι του.
Ένας άνδρας, που θεωρείται ότι είναι ο ιδιοκτήτης, φαίνεται να στέκεται στην άκρη του σκάφους την ώρα που αυτό βυθίζεται, πριν πέσει στη θάλασσα για να σωθεί.
Ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος επίσης πήδηξαν στη θάλασσα
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα και τα πιθανά αίτια αναμένονται να δημοσιευτούν καθώς οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους για αυτό το ασυνήθιστο ναυτικό συμβάν.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μετρό – Γραμμή 3: Εκτός λειτουργίας το τμήμα Χολαργός – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο
- Θα βάλουν γιους και κόρες να πολεμήσουν; Σοκαριστική ομιλία στην Βρετανία
- Πότε αρχίζει πιλοτικά η 24ωρη λειτουργία του μετρό στη Θεσσαλονίκη – Ανακοινώσεις Κυρανάκη
- Τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο για το 2026 είναι…τα μελομακάρονα!
- Τραγωδία στο Μεξικό: Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στη συντριβή μικρού επιβατικού αεροσκάφους
- Παπαστεργίου: Από ουραγός, η Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής στις ψηφιακές υποδομές
- Ο Ροντ Στιούαρτ σταμάτησε στη μέση την συναυλία στην Αθήνα και “έκραξε” θεατή, vid
- Βουλή: Με την ομιλία Μητσοτάκη ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
- Αίθριος ο καιρός με συννεφιά και ομίχλες – Έως 19 βαθμούς η θερμοκρασία, παγετός το πρωί
- «Έχω μιλήσει πρόσφατα με τον Πούτιν», παραδέχεται ο Τραμπ, vid









