Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θεόφιλος Καντζόγλου «για λόγους βιοασφάλειας η θανάτωση των ζώων και η ταφή τους θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο της συγκεκριμένης κτηνοτροφικής μονάδας».
Σε απόσταση 5 χλμ πέριξ της μονάδας έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα αποκλεισμού προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός της ευλογιάς, ενώ έχουν απαγορευθεί για οποιοδήποτε λόγο όλες οι μετακινήσεις ζώων από τις εκτροφές σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Στην ανακοίνωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας προς τους εκτροφείς προβάτων τονίζεται ότι «μέχρι νεωτέρας τα ζώα σε όλη την ΠΕ Κοζάνης ΘΑ παραμένουν αποκλειστικά εντός της μονάδας».
Τέλος διευκρινίζεται ότι η ευλογιά των αιγοπροβάτων δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο (ούτε με επαφή με μολυσμένα ζώα, ούτε με κατανάλωση κρέατος, γάλακτος κλπ.) επίσης δεν μεταδίδεται σε άλλα είδη ζώων αλλά το νόσημα προσβάλλει σχεδόν αποκλειστικά τα πρόβατα που είναι πολύ ευαίσθητα.
Σπ. Κουταβά-ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- J. Cowan: O καμεραμάν που καταγράφει τις στιγμές των αθλητών στον πάγο κάνοντας πατινάζ, vid
- Ο βασιλιάς Κάρολος στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μετά τη σύλληψη του αδελφού του, vid
- Μπουρκίνα Φάσο: Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον δασοφυλάκων
- Κουρτουά: Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έγινε συνιδιοκτήτης με τον Τζόκοβιτς στη γαλλική Λε Μαν
- ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα
- ΗΠΑ: Η δημοσκόπηση που προκαλεί ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τους «φάκελους Έπσταϊν»
- “Καμπανάκι” από την ESET: 6 στα 10 παιδιά χρησιμοποιούν chatbots AI – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στη Ρόδο – Πάνω από 700.000 ευρώ η αξία της κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους 56χρονη που καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
- Γάζα: Η Ινδονησία αναλαμβάνει την υποδιοίκηση της Δύναμης Σταθεροποίησης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΠΟΚΡΙΕΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΕΚΑΒ
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ









