Τη σύσκεψη συγκάλεσε χθες στο Διοικητήριο (ΥΜΑΘ) ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας- Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν την πρωτοβουλία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της οικονομικής στήριξης της έδρας που θα ονομάζεται «Αρχαία Ελληνική Ιστορία: Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Εποχή του» και εξετάστηκαν προτάσεις για τη βιωσιμότητά της σε βάθος χρόνου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Λουκία Σαράντη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος Συμεών Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Μερελής και ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Καλπακίδης.
«Η ίδρυση της Έδρας Μελέτης της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα εθνικής σημασίας εγχείρημα, που φιλοδοξεί να καταδείξει την παγκόσμια ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού», δήλωσε ο κ.Γκιουλέκας, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους των φορέων που στηρίζουν το εγχείρημα «αποδεικνύοντας έμπρακτα την δέσμευσή τους για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας μας».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
