Ο καπετάνιος έχει προσαχθεί στο λιμενικό τμήμα που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε ήδη ο αρμόδιος Εισαγγελέας για τη μη ανταπόκριση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού – δρομολογιακού «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» στις προβλεπόμενες ενέργειες αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, παρότι έχουν ήδη παρέλθει περισσότερες από 14 ώρες από τη στιγμή του συμβάντος.
Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο “μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, δεν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία η εκπόνηση και κατάθεση Σχεδίου Αποκόλλησης και Ναυαγιαίρεσης προς έγκριση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα για τη διασφάλιση των περιουσιών των πολιτών αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος”.
Υπενθυμίζεται πως ο πλοίαρχος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αρμόδιες Αρχές για την προσάραξη. “Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, περίπου δέκα λεπτά μετά το συμβάν”.
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το πλοίο με 105 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα προσάραξε στη βραχονησίδα Γλάρος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και με ιδιωτικά σκάφη μεταφέρθηκαν ασφαλείς στην ακτή.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακελειό στα Βορίζια: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ
- «Πάγωσαν» Τραμπ και Κένεντι! Άνθρωπος σωριάστηκε ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους (video)
- Δεν πίστευε στα μάτια του! Βρήκε στον κήπο του ράβδους χρυσού και νομίσματα αξίας 700.000 ευρώ
- Καταδίκη 63χρονου για τροχαίο στη Βέροια – Οδηγούσε μεθυσμένος, τραυματίζοντας θανάσιμα 55χρονο
- Ο Χ. Θεοχάρης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κοινή διακήρυξη οικονομικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας
- Ηράκλειο: Σύλληψη 27χρονου για ναρκωτικά – Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης και σχεδόν ένα κιλό κάνναβης
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 11 και 12 Νοεμβρίου στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης
- Χωρίς προβλήματα τα Χανιά από τις έντονες βροχοπτώσεις
- Κουπιάνσκ: Σε πόσες μέρες θα απελευθερωθεί το ανατολικό τμήμα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται
- “Τόσκα” – Πουτσίνι: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Μία επιπλέον παράσταση στις 9/1









