Στο βιβλίο αναμένεται να εξιστορήσει με λεπτομέρειες «το παρασκήνιο» της προεκλογικής εκστρατείας της για τις προεδρικές εκλογές του 2024, που διεξήχθη σε ταχείς ρυθμούς και τελικά έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Πριν από έναν και πλέον χρόνο, ξεκίνησα την προεκλογική μου εκστρατεία για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ: 107 ημέρες ταξιδεύοντας στη χώρα, δίνοντας μάχη για το μέλλον μας, η συντομότερη προεκλογική εκστρατεία για τον προεδρικό θώκο στη σύγχρονη ιστορία» των ΗΠΑ, λέει η Κάμαλα Χάρις σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το βιβλίο, το οποίο θα εκδώσει ο οίκος Simon & Schuster, θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Πρώτη γυναίκα που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου των ΗΠΑ το 2021, η Χάρις αναδείχθηκε υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν τον Ιούλιο. Ο πρόεδρος, ηλικίας τότε 81 ετών, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρσα για την επανεκλογή του εξαιτίας των ανησυχιών που είχαν προκύψει για την κατάσταση της υγείας του.
Η Κάμαλα Χάρις είπε πως έγραψε το βιβλίο της «με ειλικρίνεια και ενδοσκόπηση» και υποσχέθηκε «μια καταγραφή του παρασκηνίου αυτής της προεκλογικής πορείας».
Η πρώην γερουσιάστρια της Καλιφόρνια είχε ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη ότι δεν θα είναι υποψήφια το 2026 για τη θέση της κυβερνήτη της Πολιτείας. Όμως, μια νέα υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2028 δεν μπορεί να αποκλειστεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.
Στο βίντεό της, η Κάμαλα Χάρις εξηγεί πως μια «αλήθεια» επιβλήθηκε σε εκείνη: «Ορισμένες φορές, η μάχη παίρνει κάποιο χρόνο». Μια δήλωση που αναμένεται να τροφοδοτήσει τις εικασίες σχετικά με το πολιτικό μέλλον της.
Ενώ είχε σχεδόν εξαφανιστεί από τον δημόσιο διάλογο μετά την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ, η Κάμαλα Χάρις σηματοδοτεί επομένως την επιστροφή της.
Απόψε, το στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος θα εμφανιστεί στο “Late Show” του Στίβεν Κόλμπερτ.
Ένα άλλο κεντρικό πρόσωπο του Λευκού Οίκου υπό τον Τζο Μπάιντεν, η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ, είχε επίσης ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου την κυκλοφορία ενός βιβλίου, με τον τίτλο «Ανεξάρτητη». Έχει δηλώσει πως αποχωρεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο κατηγορεί πως «πρόδωσε» το πρώην αφεντικό της Τζο Μπάιντεν.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελληνίδα Υφ. Εξ. στον ΟΗΕ: «Η Ρωσία καλείται να επιλέξει την ειρήνη»
- Συνάντηση του Τράμπ με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
- Μαρινάκης: Δεν θα απολογηθούμε εμείς για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Μπαχτσελί: «Το Ισραήλ είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο διά αντιπροσώπων με την Τουρκία»
- Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ σχετικά με το ύψος της μέσης σύνταξης
- Σαν σήμερα 24 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- “Σαν καρτούν”: Πώς μία γάτα έκανε ολόκληρο διαδίκτυο να τρελαθεί μαζί της! ΒΙΝΤΕΟ
- Η Πολωνία συνεχίζει να προκαλεί! Μέχρι πού θα φτάσουν τα πράγματα;
- Η επιστολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στον Τραμπ για την Τουρκία
- Σύνοδος ΟΗΕ: Τι έκανε έξαλλο τον Ντόναλντ Τραμπ; vid
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΜΕΤΡΟ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΑΤΗ

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΟΡΜΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
