Ο Τραμπ έχει σκοπό να σηκώσει τεράστια «φουρτούνα» στην οικονομία, η οποία ενδεχομένως γυρίσει μπούμερανγκ στην Δύση. Επέβαλε 25% στις ινδικές εισαγωγές, ενώ απείλησε και την Κίνα με την επιβολή ακόμα πιο μεγάλων δασμών.
Οι ΗΠΑ τα βάζουν με τις δύο ασιατικές υπερδυνάμεις και εκκρεμεί ταυτόχρονα και το τελεσίγραφο στην Ρωσία στις 8/8 με τον Αμερικανό πρόεδρο να έχει απειλήσει και την Ρωσία με κυρώσεις, ενώ πλέον τα βάζει και με τον αντιπρόεδρο του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η ανακοίνωση του Τραμπ για την Ινδία ήρθε καθώς τα δύο έθνη προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια εμπορική συμφωνία. Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμό 26% σε ινδικά προϊόντα τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των δασμών του Τραμπ για την «Ημέρα της Απελευθέρωσης» σε δεκάδες κράτη, αν και τα μέτρα σύντομα ανεστάλησαν μέχρι την 1η Αυγούστου. Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το RT, τα δύο κράτη διαπραγματεύονται μια προσωρινή εμπορική συμφωνία, με τις συνομιλίες να αναμένεται να παραταθούν πέραν της προθεσμίας της 1ης Αυγούστου.
«Έγινε μια προσωρινή συμφωνία από τους διαπραγματευτές και των δύο πλευρών και φαίνεται ότι παρουσιάστηκε στον Τραμπ. Και ο Τραμπ πήρε τη θέση ότι δεν ήταν αρκετό, ότι το μεγαλύτερο μέρος της ινδικής αγοράς πρέπει να είναι ανοιχτό», σημείωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Κανβάλ Σίμπαλ σε συνέντευξη με το RT. Πρόσθεσε ότι είχε προβλέψει ότι ο ηγέτης των ΗΠΑ δεν θα έδινε στην Ινδία «μια εύκολη συμφωνία» αφού κατάφερε αυτό που αποκάλεσε «μονόπλευρες συμφωνίες» με την ΕΕ και την Ιαπωνία, αποκαλώντας την προσέγγιση του Τραμπ «τακτικές πίεσης».
Ωστόσο, υπερδυνάμεις όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομικά καθημαγμένη Ευρώπη. Οι κινήσεις του Τραμπ κάνουν τις ΗΠΑ να φαίνονται μικρές σε σχέση με τους τιτάνες της Ανατολής. Μήπως αυτό θέλει να πετύχει η δεξιά τάξη πραγμάτων σε σχέση με τις ΗΠΑ; Αφού κέρδισε μέσω του Τραμπ τον Λευκό Οίκο, τώρα δυναμώνει το μπλοκ της Ευρασίας και της Ανατολής, μετατοπίζοντας την γεωπολιτική δύναμη μακριά από τις διεθνιστές της Δύσης;
Οι Ρώσοι απέκτησαν «ανοσία» στις κυρώσεις, οι Ινδοί δεν «ιδρώνουν» και οι Κινέζοι δηλώνουν πως έχουν τον τρόπο να καλύψουν τις όποιες ανάγκες προκύψουν στα ενεργειακά. Άλλωστε οι συμφωνίες με την Μόσχα σε αυτόν τον τομέα είναι τεράστιες.
Ο οικονομικός «πόλεμος» που ξεκινά ο Τραμπ μάλλον έχει προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα…
photo Freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άρχισε να ζητιανεύει ξανά ο Ζελένσκι: «Αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα»
- Μία… συνηθισμένη μέρα στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, vid
- Κωνσταντοπούλου: Ένας πρωθυπουργός έμφοβος, τρομοκρατημένος, απερχόμενος, ο κ. Μητσοτάκης, παίζει τα ρέστα του
- ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 μοναδικούς δικαιούχους
- Απόλυτη δυστοπία! Θα σκανάρουν τα social media των ταξιδιωτών – Πού κάνουν την αρχή
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









