Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε μία… πρωτοβουλία ερευνητών στην Καλιφόρνια, που ως στόχο είχε τη δραστική μείωση του ηλιακού φωτός σε μία τεράστια έκταση!
Αυτό που φέρεται να ήταν ένα «οικολογικό πείραμα» κατά της υποτιθέμενης «υπερθέρμανσης» του πλανήτη αποδείχθηκε πως ήταν κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.
Στο παρασκήνιο, οι χρηματοδοτούμενοι από δισεκατομμυριούχους ερευνητές σχεδίαζαν μια πολύ επικίνδυνη μελέτη ψεκασμού αλμυρού νερού που θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των ακτίνων του ήλιου.
Πρόκειται για ένα πανάκριβο πρότζεκτ πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που στόχευε στην παραγωγή νεφών σε μια τεράστια έκταση πάνω από τις δυτικές ΗΠΑ.
Η μυστική αυτή πρωτοβουλία επρόκειτο να ξεκινήσει το περασμένο έτος στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.
Το εν λόγω «πείραμα» με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον επρόκειτο να διαρκέσει μήνες, ωστόσο διεκόπη τα πρώτα του λεπτά όταν κάτοικοι και τοπικοί αξιωματούχοι της πόλης Αλαμέντα ξεσηκώθηκαν ζητώντας την άμεση ματαίωσή του.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκαλύπτει το Politico, οι ιθύνοντες αυτού του «πειράματος» είχαν βγει προς αναζήτηση… κεφαλαίων για την επέκταση του προγράμματος μείωσης του ηλιακού φωτός σε όλη τη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής, στις ακτές της Χιλής αλλά και της Αφρικής!
«Σε τέτοιες κλίμακες, σημαντικές αλλαγές στα νέφη θα είναι εύκολα ανιχνεύσιμες από το διάστημα», ανέφερε ένα ερευνητικό σχέδιο του 2023 από το Πρόγραμμα Φωτεινότητας Θαλάσσιων Νεφών του πανεπιστημίου.
Παρά όμως την αντίσταση που συνάντησαν οι ερευνητές στην πόλη Αλαμέντα, τίποτα δεν αποδεικνύει πως έχουν εγκατελείψει το εγχείρημα. Το αντίθετο μάλιστα, ενδεχομένως να το πραγματοποιήσουν σε άλλες περιοχές και σε ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις.
Το ακόμα πιο τρομακτικό είναι πως μετά την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση (επί Μπάιντεν) που έλαβε η πανεπιστημιακή ομάδα, επεδίωκε διακαώς να αποκτήσει πρόσβαση σε κυβερνητικά αεροπλάνα και πλοία, από τα οποία πιθανότατα θα ήταν σε θέση να… ψεκάζει την ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον δεν ήταν μόνοι σε όλο αυτό το πρότζεκτ, αλλά συνεργάζονταν με ορισμένες ΜΚΟ (τα αγαπημένα εργαλεία των διεθνιστών).
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Χτυπήσαμε αμερικανικό τάνκερ», ισχυρίζονται οι Ιρανοί
- Αυτή ήταν η πρώτη ταινία που απεικόνισε ρομπότ – Είναι παλιότερη απ’ όσο φαντάζεστε (Vid)
- Εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί στην Τεχεράνη και στην περιφέρειά της, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης
- ΗΠΑ: Άνδρας που κατηγορείται για φόνο κέρδισε το χρίσμα για τη θέση του σερίφη – Δείτε τι συνέβη (Vid)
- Δένδιας: «Καμία πληροφόρηση για drones που κατευθύνονταν στην Κρήτη» – Η αναφορά στην Τουρκία
- Αυτόματο αμάξι…βρήκε έναν απρόσμενο οδηγό! ΒΙΝΤΕΟ
- ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Μ. Ανατολή
- Ο Γάλλος ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του
- Υγεία μαλλιών: Τι να προσέξουμε στο λούσιμο για να κρατήσουμε το φριζάρισμα μακριά
- Ο Καναδάς δεν αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή









