Οι θεατές παρακολουθούσαν καθώς συντρίμμια έρρεαν κάτω από την πλαγιά ενός βουνού και ακούγονταν άνθρωποι να λένε στους άλλους να κάνουν πίσω τρέχοντας πανικόβλητοι.
Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν προσωρινές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την κυκλοφορία.
Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν χείμαρρους λάσπης, ενώ οι βράχοι που πέφτουν μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο Καρακοράμ, που συνδέει το Πακιστάν με τη γειτονική Κίνα, σε διάφορα σημεία, αφήνοντας χιλιάδες οχήματα ακινητοποιημένα εκατέρωθεν του δρόμου.
Οι καταιγίδες στη βόρεια Κίνα έχουν ρίξει στην πόλη Μπαοντίνγκ νεροποντή σχεδόν ενός έτους, αναγκάζοντας περισσότερους από 19.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία την Παρασκευή.
Οι βροχοπτώσεις στο Γι, στο δυτικό τμήμα του Μπαοντίνγκ, έφτασαν τα 447,4 χιλιοστά το 24ωρο έως νωρίς το πρωί της Παρασκευής.
Συνολικά 19.453 άτομα από 6.171 νοικοκυριά εκκενώθηκαν, ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας (CMA) σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο μετεωρολόγος δεν ανέφερε πού μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι, αλλά μοιράστηκε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει δύο αστυνομικούς με αδιάβροχα σε νέον χρώματα που έφταναν μέχρι τις μπότες τους σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς τη νύχτα.
Η εντεινόμενη βροχόπτωση αποτελεί μέρος του ευρύτερου μοτίβου ακραίων καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη την Κίνα λόγω των μουσώνων της Ανατολικής Ασίας, οι οποίοι έχουν προκαλέσει διαταραχές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Today: powerful landslide hit China’s Yunnan province, causing widespread fear. pic.twitter.com/t0GlBkb6zz
— Weather Monitor (@WeatherMonitors) July 24, 2025
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΙΝΑΠ: Απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2026 οι νοσοκομειακοί γιατροί
- Ν. Ανδρουλάκης: Θα διαμορφωθούν 2 όχθες: Αυτοί που υπηρετούν πατρίδα, λαό και δημόσιο συμφέρον κι αυτοί που μπροστά στην εξουσία και την καρέκλα σιωπούν
- Κερτ Ράσελ: Ο χαρακτήρας τον οποίο υποδύεται στη νέα του σειρά, ζει όπως ο ίδιος στην πραγματικότητα
- Ηράκλειο – Eμπορία ανθρώπων: Προσωρινά κρατούμενος ο φερόμενος ως ανώτατο στέλεχος και η σύζυγός του
- Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τα διυλιστήρια να αυξήσουν την παραγωγή τους “προσωρινά”
- Απάντηση Φάμελλου σε Ανδρουλάκη για συμμετοχή στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
- Κατεδάφιση ακατάλληλου σχολικού κτιρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τι θα ανεγερθεί στη θέση του
- Διάψευση έρχεται από το Ιράν: «Δεν έχουν διεξαχθεί διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ»
- “Ευγνώμων” ο καγκελάριος της Γερμανίας για την αναβολή των επιθέσεων σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο Ιράν
- Αλ. Σδούκου: Η κοινωνική συνοχή, πρώτο μας μέλημα









