Τελικά τι ακριβώς θα συμβεί με όσα ετοιμάζονται σχετικά με το νερό στην Ελλάδα; Το Σεπτέμβριο θα εξειδικευθούν οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ΣKAΪ, σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων της κυβέρνησης – ΕΔΩ.
«Θα παρουσιαστεί», πρόσθεσε, «ένα συνολικό πακέτο που θα περιλαμβάνει μέτρα για το επόμενο εξάμηνο προκειμένου να τρέξουν γρηγορότερα τα έργα καθώς και μεσομακροπρόθεσμες παρεμβάσεις. Σίγουρα μία παράμετρος θα είναι ο κατακερματισμός. Σήμερα έχουμε 739 φορείς που ασχολούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση. Πρέπει να δει κανείς το θέμα με πιο ολιστική ματιά. Για παράδειγμα η Ιρλανδία έχει έναν φορέα. Κι εμείς στη δεκαετία του ΄50 και του ΄60 προχωρήσαμε στον εξηλεκτρισμό και την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών με μία εταιρεία. Πρέπει όλα αυτά να τα δούμε και θα τα δούμε σε συνεννόηση προφανώς με την αυτοδιοίκηση, τους ΤΟΕΒ, τους ΓΟΕΒ, κλπ.. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κάθε άποψη γιατί εδώ είναι ένα κοινωνικό και εθνικό θέμα, μια μεταρρύθμιση που θα έχει ορίζοντα τριακονταετίας. Αλλά εδώ ο υπέρτατος στόχος είναι να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα ζωής μας και να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον τουλάχιστον εξίσου καλό με το δικό μας για τα παιδιά μας. Αν αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο ο απλός πολίτης θα κατηγορήσει όλους μας».
Επομένως, θα γίνουν συγχωνεύσεις; Στο τέλος θα υπάρχει ένας μόνο φορέας; Θα τον ελέγχει το ελληνικό κράτος; Τι θα γίνει αν συμφωνηθούν άλλα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο από αυτά που ισχύουν επί του παρόντος;
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού: «Ακόμα και να θέλαμε δεν θα μπορούσε να γίνει. Υπάρχει από το 2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που είπε όχι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Άρα καθώς η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η συζήτηση θα πρέπει να γίνεται επί πραγματικών δεδομένων και όχι φαντασιώσεων».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθησαν 12 άτομα για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- Ρωσία: Δύο τρένα εκτροχιάστηκαν σε διαφορετικά ατυχήματα – Νεκρός ένας μηχανοδηγός, vid
- Ο Εύοσμος ξενύχτησε χθες – Κοσμοσυρροή στη “Λευκή Νύχτα” με την Κλαυδία, vid
- Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Αυτό είπε για κόμμα Τσίπρα, δημοσκοπήσεις και Ισραήλ
- «Οσμή» εμφυλίου στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του δεξιού Κερκ – Παίζουν τα ρέστα τους οι διεθνιστές, video
- Ποιός ξεπέρασε για λίγο τον Έλον Μασκ και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
- Πέθανε ο αγαπητός παππούς της Σχοινούσας που έγινε viral με τον χορό του, vid
- Τι αλλάζει στα μισθωτήρια ακινήτων από το 2026
- Μήνυμα Στ. Αγγελούδη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού
- Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για τις καταχρηστικές πρακτικές εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ
