Η δεξιά τάξη πραγμάτων κερδίζει πολιτικά έδαφος και παρουσιάζεται ως η εναλλακτική πολιτική δύναμη στον πλανήτη.
Μάλιστα παρακινεί χώρες στην Ανατολή και στον Παγκόσμιο Νότο και τις οδηγεί στο άρμα των BRICS υπό την παραδοσιακή Ρωσία και τους συμμάχους της.
Αν και δεξιά, η παραδοσιακή τάξη πραγμάτων συνομιλεί και με παλαιοκομμουνιστικά καθεστώτα όπως της Κίνας (η οποία βέβαια ενισχύει την επιχειρηματικότητα) αλλά και την Βόρεια Κορέα.
Αντιθέτως η νέο-κομμουνιστική αριστερή-αριστερόστροφη διεθνιστική τάξη πραγμάτων οδηγεί την Ευρώπη στην από-ανάπτυξη και τον γεωπολιτικό απομονωτισμό με σημαία τα «δίκαια του περιβάλλοντος» που αντικατέστησαν το «δίκιο του εργάτη».
Προσοχή όμως!
Η δεξιά τάξη πραγμάτων δεν είναι άγια. Το αντίθετο μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε επικρατήσει στον Μεσαίωνα και απλά τώρα παρουσιάζεται με εκμοντερνισμένο πολιτικό προσωπείο και μερικές διορθωτικές παρεμβάσεις στην ιδεολογία της.
Απλά, όταν η μία ιδεολογία κυριαρχεί, η άλλη παριστάνει την καλή, προκειμένου να κερδίσει.
Έτσι… «καλοί» δεν ήταν και οι διεθνιστές επαναστάτες κατά την Γαλλική Επανάσταση και τις υπόλοιπες; Ίδρυσαν εθνικά κράτη κόντρα στα βασίλεια και τα δουκάτα, τα έβαλαν μετά σε ενώσεις, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τελικά όλοι είδαν τι συνέβη.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









