Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, καθώς αντανακλά τη βαθιά του δέσμευση σε ένα έργο που εμπνεύστηκε άμεσα από τη φιλανθρωπική δράση της μητέρας του.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ταξιδέψει στο Σέφιλντ της βόρειας Αγγλίας για να σηματοδοτήσει τη δεύτερη επέτειο της πρωτοβουλίας του «Homewards». Στόχος αυτού του φιλόδοξου προγράμματος είναι να καταστήσει την αστεγία «σπάνια, σύντομη και μη επαναλαμβανόμενη».
Πρόκειται για μια αποστολή που έχει βαθιές ρίζες στην παιδική του ηλικία, όπου μαζί με τον αδελφό του Χάρι, συνόδευαν την πριγκίπισσα Νταϊάνα στα καταφύγια αστέγων.
Ο Ουίλιαμ έχει αναλάβει να συνεχίσει αυτή την κληρονομιά και έχει γίνει προστάτης οργανώσεων που κάποτε υποστήριζε η μητέρα του, όπως τα «Centrepoint» και «The Passage».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις έξι πιλοτικές περιοχές, περισσότερα από 100 έργα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και μια από τις πιο σημαντικές επιτυχίες είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την Lloyds Bank.
Πριν από την επικείμενη επίσκεψή του, ο Ουίλιαμ έστειλε μια ανοιχτή επιστολή προς τις αρχές των περιοχών αυτών που εκτός από το Σέφιλντ είναι οι Νιούπορτ (Νότια Ουαλία), Αμπερντίν (Σκωτία), Βόρεια Ιρλανδία, Μπόρνμουθ, Κράιστσερτς και Πουλ, και το Λάμπεθ (Λονδίνο), εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την πρόοδο ενώ τους παρότρυνε να διατηρήσουν τη δυναμική τους, καθώς βρίσκονται πλέον σε «φάση υλοποίησης».
Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Σέφιλντ, θα επισκεφθεί ένα σχολείο για να διαπιστώσει τον αντίκτυπο ενός νέου μοντέλου έγκαιρης παρέμβασης. Το πρόγραμμα, γνωστό ως “Upstream”, στοχεύει στον εντοπισμό νέων που κινδυνεύουν να βρεθούν άστεγοι και στην παροχή στοχευμένης στήριξης.
Η πρωτοβουλία είναι εμπνευσμένη από το επιτυχημένο πρότζεκτ «Geelong» της Αυστραλίας, το οποίο πέτυχε μείωση 40% στην αστεγία των νέων και μείωση 20% των μαθητών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο.
Επιπλέον, ο Ουίλιαμ θα βρεθεί στην μετακόμιση των πρώτων κατοίκων στο Σέφιλντ, σύμφωνα με το People.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Στέλλα Αλεβιζοπούλου / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα δημοσκόπηση: Πού βρίσκεται η ΝΔ μετά τις εξαγγελίες της ΔΕΘ – Πόσοι θα ψήφιζαν «ένα κόμμα Τσίπρα»
- Daniel Day-Lewis: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από 8 χρόνια – “Ποτέ δεν σκόπευα να αποσυρθώ”
- Άκης Σκέρτσος: 18 θετικές αλλαγές στην εκπαίδευση
- Diella: Η “αδιάφθορη” υπουργός -προϊόν AI- θα χειρίζεται τις δημόσιες συμβάσεις στην Αλβανία
- Το FBI έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτου σε σχέση με την δολοφονία του Κερκ
- Κάθετος ενεργειακός διάδρομος μέσω Ελλάδας: Αυτά δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΣ από την Ρεβυθούσα
- Καιρός: Θερμός αναμένεται ο Οκτώβριος στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Meteo – Δείτε τους Χάρτες
- Παρέμβαση Ρωσίας για την δολοφονία του δεξιού Κερκ! Ξεκάθαρη η Ζαχάροβα
- Θεσσαλονίκη: Αγιασμός στα νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία στη Ξηροκρήνη
- Τι επαναλειτούργησε η Ρωσία για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
Κύρια Θέματα

















