Στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας και της Περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που βρέθηκαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως το νεκρό ζώο δεν φέρει εξωτερικά τραύματα με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο η θανάτωσή του ζώου να προκλήθηκε από την κατανάλωση κάποιου δηλητηριασμένου δολώματος.
Η Καλλιστώ αναφέρει ότι ενημερώθηκε άμεσα η Ειδική Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) της ΜΔΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει έρευνα στην ευρύτερη περιοχή το επόμενο διάστημα, ώστε «εάν εντοπιστούν δηλητηριασμένα δολώματα προκειμένου να αποφευχθούν πιο σοβαρές συνέπειες και σε άλλα άγρια και οικόσιτα είδη». Το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Καστοριάς όπου και έγινε μερική νεκροψία χωρίς νεκροτομή.
Να επισημάνουμε ότι η χρήση δηλητηριασμένου δολώματος (φόλας) αποτελεί παράνομη πράξη ενώ έχει σοβαρές επιπτώσεις, στο φυσικό περιβάλλον και την δημόσια υγεία.
Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αυξημένη παρουσία αρκούδων κοντά σε κατοικημένες περιοχές και ειδικά στην ΠΕ Καστοριάς, λόγω των ιδιαίτερων γεωφυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής Η Καλλιστώ επισημαίνει όταν «διαπιστώνεται παρουσία αρκούδας κοντά σε κατοικημένη περιοχή πρέπει να ενημερώνεται η Δασική Υπηρεσία ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και να ενεργοποιείται η Ομάδα ‘Αμεσης Επέμβασης που λειτουργεί και στην Π.Ε. Καστοριάς».
Σπ. Κουταβά – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κανονικά θα διεξαχθούν τελικά οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν
- Ο κανόνας των 30 δευτερολέπτων για να ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρειάζεστε
- Η viral πρωτεϊνική pizza χωρίς αλεύρι που θα λατρέψετε
- Artemis II: Έγγραφο της NASA αποκαλύπτει ότι μετέθεσε την εκτόξευση της αποστολής για Μάρτιο
- Σ. Βολουδάκη (υφυπουργός Μετανάστευσης): Το λιμενικό, πολλές φορές, λειτουργεί σε συνθήκες πολέμου
- Συρία: Αμερικανικά πλήγματα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
- Προβληματισμός στην Μόσχα! Οι ΗΠΑ δεν απαντούν για τα πυρηνικά όπλα
- Νέα κακοκαιρία σαρώνει την Ισπανία: «Ακραίος» ο κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών στην Ανδαλουσία, vid
- Το Ινστιτούτο Νόμπελ ζητά “εξηγήσεις” από τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
- 6 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά πιέζονται από την ακρίβεια – Ο μισθός τελειώνει… στις 18 του μήνα









