Ο Aarit, δεύτερος στο πρόσφατα διοργανωμένο Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 9 ετών, αντάλλαξε κινήσεις έχοντας προβάδισμα ενάντια στον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή σε διαδικτυακή μάχη. Ήταν κοντά στη νίκη αλλά καθώς ο χρόνος πλησίαζε στο τέλος του και έμεναν μόνο δευτερόλεπτα στο ρολόι του, ο νεαρός Ινδός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το προβάδισμά του και, τελικά, το παιχνίδι οδηγήθηκε σε ισοπαλία.
Ο Άαριτ έπαιξε σε αυτό το τουρνουά από το ξενοδοχείο του στη Τζόρτζια, όπου αγωνίζεται για μια θέση στο βάθρο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών. Ο Άαριτ έχει κερδίσει τους δύο πρώτους γύρους και θα παίξει τον τρίτο αγώνα την Τετάρτη.
Πέρυσι, ο Aarit έγραψε ιστορία, καθώς νίκησε τον Grandmaster Raset Ziatdinov από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νίκη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του ένατου γύρου του Διεθνούς Πρωταθλήματος Σκακιού KIIT στο Μπουμπανεσβάρ. Το επίτευγμα του Aarit τον κατατάσσει ως τον νεότερο Ινδό που έχει νικήσει έναν Grandmaster σε κλασικό παιχνίδι σκακιού. Στα 9 χρόνια, 2 μήνες και 18 ημέρες, είναι ο τρίτος νεότερος παγκοσμίως που πετυχαίνει αυτή τη διάκριση.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα άγνωστα σπήλαια που υπάρχουν περιμετρικά της λίμνης χαρτογραφεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτης έσπρωξε ελεγκτή έξω από εν κινήσει τρένο
- Πώς είναι να σε κοιτάζει κατάματα μία φάλαινα δολοφόνος; Βίντεο που παγώνει το αίμα
- Εκτός ελέγχου η βία ανηλίκων: Νέα σύλληψη ανήλικης στη Θεσσαλονίκη
- «Άσπρο πάτο»: Επικός γαμπρός “κατέβασε” όλη τη Θεία Κοινωνία σαν σφηνάκι (ΒΙΝΤΕΟ)
- Σύμβουλος Πούτιν: «Οι Ευρωπαίοι να προετοιμαστούν για τις πιο ακραίες κρίσεις»
- Ψάρι γίνεται ο ορισμός τού «μην το βάζεις κάτω» (BINTEO)
- Δεν προτιμούν Χόλιγουντ οι Κινέζοι: Πάτωσαν τα έσοδα, αλλά αυτές οι 2 ταινίες ξεχώρισαν
- Στεγαστικά δάνεια: Κάτω από 3% το επιτόκιο – Στα χαμηλότερα επίπεδα 9ετίας
- Τα ΗΑΕ έγιναν εκ νέου στόχος επιθέσεων με πυραύλους και drones









