Ο Aarit, δεύτερος στο πρόσφατα διοργανωμένο Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 9 ετών, αντάλλαξε κινήσεις έχοντας προβάδισμα ενάντια στον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή σε διαδικτυακή μάχη. Ήταν κοντά στη νίκη αλλά καθώς ο χρόνος πλησίαζε στο τέλος του και έμεναν μόνο δευτερόλεπτα στο ρολόι του, ο νεαρός Ινδός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το προβάδισμά του και, τελικά, το παιχνίδι οδηγήθηκε σε ισοπαλία.
Ο Άαριτ έπαιξε σε αυτό το τουρνουά από το ξενοδοχείο του στη Τζόρτζια, όπου αγωνίζεται για μια θέση στο βάθρο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών. Ο Άαριτ έχει κερδίσει τους δύο πρώτους γύρους και θα παίξει τον τρίτο αγώνα την Τετάρτη.
Πέρυσι, ο Aarit έγραψε ιστορία, καθώς νίκησε τον Grandmaster Raset Ziatdinov από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νίκη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του ένατου γύρου του Διεθνούς Πρωταθλήματος Σκακιού KIIT στο Μπουμπανεσβάρ. Το επίτευγμα του Aarit τον κατατάσσει ως τον νεότερο Ινδό που έχει νικήσει έναν Grandmaster σε κλασικό παιχνίδι σκακιού. Στα 9 χρόνια, 2 μήνες και 18 ημέρες, είναι ο τρίτος νεότερος παγκοσμίως που πετυχαίνει αυτή τη διάκριση.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πρόκειται για σκότος, για τελετουργική ανθρωποθυσία»: Πρωτοφανές ξέσπασμα στις ΗΠΑ, video
- Ένα τραγικό συμπέρασμα για την Ουκρανία σύμφωνα με διεθνείς πολιτικούς κύκλους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ









