Το μόνο θετικό στοιχείο του μέχρι τώρα απολογισμού η μικρή ζημιά που επήλθε στη μαστιχοκαλλιέργεια του νησιού.
Χθες το βράδυ, οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και οι εθελοντές έδωσαν μάχη με συνεχείς αναζωπυρώσεις, κυρίως στη δύσβατη περιοχή Καμπί, μετά τον Άγιο Γεώργιο Συκούση. Τα πεζοπόρα τμήματα κατάφεραν να συγκρατήσουν την πυρκαγιά πριν περάσει στον Κοντυλώπο κι αυτό γιατί αν οι φλόγες είχαν καταφέρει να περάσουν αυτήν τη γραμμή, η νότια Χίος και οι μαστιχοκαλλιέργειες της, θα είχαν υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή.
Από το πρωί και με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα προχώρησαν σε συντονισμένες ρίψεις νερού, στοχεύοντας στην πλήρη κατάσβεση των τελευταίων μικροεστιών και την εξάλειψη κάθε κινδύνου αναζωπύρωσης.
Παρά το κλίμα αισιοδοξίας πάντως που επικρατεί από το πρωί και παρότι η σημερινή εικόνα δημιουργεί αίσθημα ανακούφισης, οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς οι καιρικές συνθήκες και ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας που είχε η φωτιά τις προηγούμενες ημέρες δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Στόχος πλέον να διασφαλιστεί η προστασία των πληγεισών περιοχών και να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης και ανασυγκρότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, η οποία και διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα, «δεν υπάρχει καμιά σύλληψη για τυχόν εμπρησμό».
Σ. Μπαλάσκα – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης
- Η απάτη της ΑΙ! Ψεύτικες φωτό στην Κίνα έδειχναν χαλασμένα φρούτα, vid
- Έφτιαξαν το χάλκινο άγαλμα του RoboCop στο Ντιτρόιτ μετά από σχεδόν 15 χρόνια – Δείτε βίντεο
- Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία
- Δήμαρχος Αποκορώνου: Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι “δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη για τον ιδρώτα τους”
- Σουσάμι: Η υπερτροφή που προστατεύει την καρδιά και περιέχει ωφέλιμα μέταλλα!
- Η αξιολάτρευτη στιγμή της Μελάνια όταν κοριτσάκι έτρεξε στην αγκαλιά της, vid
- Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα
- Η μεγάλη αλλαγή που έγινε παγκόσμια και επέφερε νέα δεδομένα
- Μ. Χαρακόπουλος: Κανένας «Φραπές» δεν θα μπορεί να λαμβάνει πλέον επιδοτήσεις – Πληρωμές μέχρι τις γιορτές









