«Η επικαιροποιημένη πρόταση του ΝΑΤΟ σημαίνει, για όλους, δέσμευση του 3% για την άμυνα και του 1,5% για την ασφάλεια. Πρόκειται για σημαντικές δεσμεύσεις τις οποίες η Ιταλία πρόκειται να σεβαστεί. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας αδύναμη χωρίς να είναι σε θέση να υπερασπίσει τον εαυτό της», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Αναφερόμενη στις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης με το Ιράν, η Μελόνι τόνισε ότι η κυβέρνησή της «φρόντισε να προμηθεύσει την Ιταλία με την αναγκαία ενέργεια» διότι «η κορύφωση της κρίσης προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά τις συνέπειές της».
«Σήμερα είναι ακόμη λογικότερη η αναφορά στην αρχή της επικουρικότητας. Είναι ακόμη αναγκαιότερο από χθες, να επικεντρωθούμε σε θέματα στα οποία μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και όχι σε λεπτομερειακές υποθέσεις που μπορούν να τύχουν καλύτερης διαχείρισης σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
«Θα επαναλάβουμε και το αίτημα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα όπου η νόμιμη αντίδραση του Ισραήλ σε μια άνευ λογικής επίθεση προσλαμβάνει απαράδεκτες και δραματικές μορφές», ολοκλήρωσε η Τζόρτζια Μελόνι.
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στη χώρα στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών
- Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο μετά από επίθεση ουκρανικών drones, vid
- Τι περιλαμβάνει η κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Η ρύθμιση και τα κριτήρια
- Εικόνες που δεν θα αρέσουν καθόλου στη ρωσόφοβη Κάλας! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Όρμπαν «τραντάζει» την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ανάρτησή του – Η Δεξιά δυναμώνει
- Κινεζική Πρωτοχρονιά: Εισαγωγές ρεκόρ χιλιάδες τόνων κερασιών από τη Χιλή στη Σανγκάη
- Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ
- Εντυπωσιακές εικόνες από το Ιράν: Η βροχή “έβαψε” κόκκινη τη θάλασσα στο νησί Ορμούζ, vid
- Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής
- Κορκίδης: Η ελληνική οικονομία δείχνει να ισχυροποιείται, αλλά η καθημερινότητα των πολιτών δεν βελτιώνεται









